Hogyan készül a sörlepény?
A tibetiek is tudnak jó sört csinálni
Bár a tibetiek a különféle alkoholokat általában Kínából szerzik be, természetesen maguk is állítanak elő alkoholt: sört és pálinkát - olvasható a Serteperte blogon.
Gambrinus, a sörivók királya
Miért lett Gambrinus a sörivók királya? Élő személyről mintázták meg figuráját, vagy az elnevezés egy germán törzs nevének elírásából származik? E kérdésekre próbál választ találni a Serteperte blog.
Kiknek köszönhető a lime-sörök világkarrierje?
Latin-Amerikának bámulatosan régi sörfőző hagyományai vannak. Ezért tragikus, hogy manapság ezeket a tradicionális söröket teljesen háttérbe szorították azok a divatos és jellegtelen sörök, amelyeket egyenesen üvegből isznak és az üveg nyakába még egy cikk lime-ot is nyomnak - írja a Serteperte blog szerzője.
Aki sörözik, tovább él - állítják ír tudósok
Ír tudósok 1954-1973 között vizsgálták a sörgyári munkások halálozási okait. Az első, amit megállapítottak, hogy a sörgyári munkások tovább élnek az átlagnál - olvasható a Serteperte blogon. Hogy ez a sörnek is köszönhető, azt egy Dániában végzett vizsgálat is alátámasztotta.
Milyen az igazi fröccs? Mitől fröccs a fröccs?
Szigorú értelemben fröccsnek csak az a boros ital nevezhető, melynek készítéséhez szódát használnak. De mitől olyan különleges a szóda? Többek között erre a kérdésre is választ ad a Serteperte blog szerzője legfrissebb bejegyzésében.