szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az IMF-hitelre nem azért van szüksége az országnak, mert az olcsóbb finanszírozást tesz lehetővé, hanem azért, mert tényleg baj van és az IMF nélkül esélyünk sincs kihúzni a jövő évet - írja a Véleményvezér blog.

Orbán Viktor szerint a magyar közvélemény félreérti, hogy miért is van szükségünk az IMF-hitelre. A Véleményvezér blog szerint viszont Orbán Viktor érti félre. Vagy legalábbis úgy tesz.

A miniszterelnök tegnap azt nyilatkozta, hogy az IMF-hitelre nem azért van szükség, mert bajban vagyunk, hanem, mert így tudja az ország az olcsóbb finanszírozást biztosítani. Az állítás első része az, hogy nem vagyunk bajban. Azaz, ha akarnánk, az államadósság lejáró részét, illetve az esedékes kamatokat probléma nélkül ki tudnánk fizetni.

Az nyilván senki fejében meg sem fordul, hogy ezt a saját erőforrásainkból tennénk, hanem egyszerűen arról van szó, hogy a kormányfő szerint fel tudnánk venni újabb hiteleket, hogy a korábbiak terheit fizethessük. Szerinte tehát a magyar közvélemény félreérti a helyzetet, amikor azt gondolja – az általa idézett, a kormányzat megrendelésére készült felmérés szerint nagy arányban –, hogy Magyarországnak ezzel kapcsolatban bármilyen problémája lenne - olvasható a blogon.

"A kormányfő által lefestett kép alapján a döntési helyzet is pontosan az, mint két évvel ezelőtt: adott az olcsó IMF-alapú finanszírozás és a drága IMF nélküli. Ha viszont az alternatívák valóban ugyanazok, akkor valaminek mégiscsak változnia kellett, ha a kormányfő ma mégis inkább az IMF-et választaná" - írja a blog. A teljes bejegyzést itt olvashatja!.

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban

6201 új fertőzött, elhunyt 108 beteg

6201 új fertőzött, elhunyt 108 beteg

Hamisítványgyanú miatt került fókuszba József Attila "bűvölő szemű" pszichoanalitikusa

Hamisítványgyanú miatt került fókuszba József Attila "bűvölő szemű" pszichoanalitikusa