szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A KSH adatai szerint a belföldi és beutazó turizmus szerinti összesítés negyedik helyén Siófok, az ötödiken Bük áll, a...

A KSH adatai szerint a belföldi és beutazó turizmus szerinti összesítés negyedik helyén Siófok, az ötödiken Bük áll, a további sorrend: Balatonfüred, Zalakaros, Sopron, Sárvár és Debrecen. A tíz legnépszerűbb település között 2009-ben Bük egy helyezést lépett előre. Az egészségturisztikai piacon egyre kedveltebb Sárvár, Debrecent megelőzve a 9. helyre lépett előre a tíz legtöbb vendégéjszakát realizáló magyar város rangsorában.
   
A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 2009-ben Sárváron több mint 13 százalékkal emelkedett a külföldi és a belföldi kereslet tekintetében is. Zalakaroson 3,8 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, amely döntően a belföldi kereslet emelkedésének köszönhető.
   
A belföldi vendégéjszakák száma Zalakaroson 9,5 százalékkal, Balatonfüreden 13,8 százalékkal emelkedett. A külföldi vendégforgalom 2009-ben - az előző évhez képest - Sárvár mellett Hévízen, illetve Bükön emelkedett: 4,5 valamint 3,2 százalékkal. A belföldi utazók körében a legnépszerűbb városok között Budapestet Hajdúszoboszló, Siófok és Hévíz követte. A belföldi forgalom tekintetében Balatonfüred és Zalakaros egy-egy helyezést javított pozícióján tavaly. A belföldi turizmus jelentőségét mutatja, hogy a tíz legnépszerűbb település közül Hajdúszoboszló, Sopron, Zalakaros és Debrecen esetében a vendégéjszakák több mint hattizedét a hazai vendégek adták.
   
A Magyarországra látogató külföldiek körében Budapest mellett 2009-ben is a gyógyfürdővel rendelkező, illetve a Balaton közeli települések voltak a legnépszerűbbek. Az abszolút első helyezett Budapest lett 4,7 millió külföldi vendégéjszakával, a második Hévíz 589.000 vendégéjszakával.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olyan többséggel választották újra a portugál elnököt, hogy második forduló sem kell

Olyan többséggel választották újra a portugál elnököt, hogy második forduló sem kell

Durva fellépéssel oszlatták fel az eddigi legnagyobb Navalnij-féle tüntetést Oroszországban

Durva fellépéssel oszlatták fel az eddigi legnagyobb Navalnij-féle tüntetést Oroszországban

Ismét nem volt 6 találatos szelvény a lottón

Ismét nem volt 6 találatos szelvény a lottón