szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A fiatal holland lány szerda reggel indul útnak édesapjával a Den Osse nevű holland kikötőből Portugáliába, onnan...

A fiatal holland lány szerda reggel indul útnak édesapjával a Den Osse nevű holland kikötőből Portugáliába, onnan pedig majd egyedül folytatja az utat Guppy nevű hajójának fedélzetén. Arról, hogy Portugáliából mikor indul tovább, Laura Dekker egyelőre nem közölt információkat blogján.
   
Egy éven át küzdött azért, hogy engedélyezzék rekordkísérletét - a gyermekvédelmi hatóságok szerint ugyanis túl fiatal egy ilyen vállalkozáshoz. Az illetékes utrechti bíróság október végi ítéletében júliusig a gyermekvédelmi hatóság felügyelete alá helyezte a lányt, hogy elejét vegye egy esetleges próbálkozásnak. A hatóság kérvényezte a felügyeleti idő meghosszabbítását, ennek azonban július 27-i ítéletében nem adott helyt a bíróság: Laura álma így valóra válhat.
  
A vitorlázó az elmúlt időszakban keményen dolgozott, hogy alaposan felkészüljön minden lehetséges balesetre: elsősegélyórákat vett, megtanulta saját kezűleg összevarrni sebeit, és leküzdeni az alváshiányból eredő problémákat. A korrekordot jelenleg az ausztrál Jessica Watson tartja, aki májusban két nappal 17. születésnapja előtt fejezte be a világkörüli utat: ő 210 nap alatt hajózta körbe a Földet.
   
Laura Dekker úgy tervezi, hogy két év alatt teljesíti a távot, így 2012 nyarán érkezik vissza Hollandiába.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lukasenka leváltotta a belügyminiszterét, aki éles lőszer bevetésével fenyegette a tüntetőket

Lukasenka leváltotta a belügyminiszterét, aki éles lőszer bevetésével fenyegette a tüntetőket

Átalakítják a Margit körutat is

Átalakítják a Margit körutat is

Petíció indult az iskolák bezárásáért

Petíció indult az iskolák bezárásáért