szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kihívóbb ruhákat vásárolnak a nők egy amerikai egyetemi kutatás szerint peteérés idején.

A Minnesotai Egyetem kutatói úgy vélik, az eredmények befolyásolhatják, hogy a megjelenéshez kapcsolódó termékeket miként vezetik be a piacon. A nők vágya arra, hogy termékenységük csúcsán akaratlanul is megjelenésüket fokozó árukat vásároljanak, abból a vetélkedésből fakad, hogy felülkerekedjenek nőtársaikon - mondta Kristina Durante, a Minnesotai Egyetem egyik doktorandusza. - Ha egy nő vonzóbbnak tűnik vetélytársainál, nagyobb a valószínűsége annak, hogy elkel.

Vonzó külső. Erős a vágy
©

A szakemberek megfigyelték, hogy az ovuláló nők "szexisebb" ruhákat és kiegészítőket választanak maguknak. A kutatásban részt vevő alanyoknak velük egy környéken élő, vonzó nők fényképét, majd olyanok fotóját mutatták meg, akik kevésbé voltak vonzók, ráadásul jóval messzebb is éltek, tehát nem jelentettek "fenyegetést". Azok, akik épp nem ovuláltak, vegyesen válogattak a képek közül, de a peteérés idején lévők öntudatlanul is a vonzóbb megjelenésű nőkre mutattak mintaként.

A peteérés alatti vágy a vonzó külsőre azt a célt szolgálja, hogy a nők a legjobb partnerre tegyenek szert - magyarázta Durante, hozzáfűzve: ehhez a környezetükben élő vetélytársak legyőzésére van szükség. 

A felmérés a piackutatóknak is érdekes tanulságokkal szolgál: az eredmények arra utalnak, hogy a nőknél befolyással van a peteérés időszaka a vásárlási szokásokra. "Havonta öt-hat nap erejéig a nők különösen nagy eséllyel vásárolnak olyan termékeket és szolgáltatásokat, amelyek fokozzák vonzerejüket" - fejtette ki a kutató.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén

Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén

Öntenék a hitelt a cégekre, de honnan érdemes forrást szerezni?

Öntenék a hitelt a cégekre, de honnan érdemes forrást szerezni?

Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát

Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát