szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb megbetegedést nem észleltek a helyi Tündérkert Óvodában.

Rohamosan javul a fertőző agyhártyagyulladás miatt múlt szombaton kórházba szállított halásztelki óvodás kislány állapota - közölte a helyi Tündérkert Óvoda vezetője a családtól kapott információkra hivatkozva kedd délután az MTI-vel. Újabb megbetegedést nem észleltek az intézményben.

Urbán Miklósné elmondta, hogy a hétvégén még életveszélyes állapotban lévő 4 éves kislányt tudomása szerint kedden dél körül sikerült felébreszteni. A család bizakodó, mert az orvosok úgy nyilatkoztak, hogy a gyermek jól reagál a gyógyszerekre és minden remény megvan a teljes felépülésére.

Az óvodavezető hozzátette: intézményük és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hatékony együttműködésének, valamint a gyors megelőző intézkedéseknek köszönhetően újabb megbetegedés nem fordult elő. A szülők, illetve Halásztelek lakói kezdenek megnyugodni, hétfőtől remélhetőleg az óvodában is teljes lesz a létszám (sokan a megfertőződéstől félve inkább otthon tartották a kicsiket).

A Pest megyei tiszti főorvos hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy nincs agyhártyagyulladás-járvány Halásztelken, s a helyi óvodába járók közül jelenleg egyetlen kisgyermeket ápolnak meningococcus fertőzés miatt kórházban. A másik két, kórházi ápolásra szoruló óvodásnál kizárták az agyhártyagyulladás gyanúját.

Homor Zsuzsanna tájékoztatása szerint miután megkapták a bejelentést arról, hogy a halásztelki Tündérkert Óvodából egy kislány fertőző agyhártyagyulladásban szenved, a családtagokat és a kislány óvodai csoporttársait 2 napig szedendő ingyenes antibiotikummal látták el, míg az óvoda többi csoportjából azok, akiknél szintén indokolt volt a fokozott védelem, hétfőn kapták meg a tablettákat. 

A középső csoportos kislányt múlt szombaton kellett fertőző agyhártyagyulladás miatt a fővárosi Szent László kórházba szállítani, miután átesett egy hányással, hasmenéssel járó fertőzésen és egy bárányhimlőn. Úgy tudni, hogy a gyermek legyengült immunrendszere játszhatott közre a fertőző agyhártyagyulladás kialakulásában. Az óvoda vezetője szerint nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a gyengélkedő kicsiket ne vigyék óvodába, de több, a munkahelyét féltő szülő nem tartja be ezt a szabályt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új nevek az SZFE tanárlistáján: a zaklatás eltussolásával vádolt Kiss-B. Atilla is az SZFE új tanárai közt van

Új nevek az SZFE tanárlistáján: a zaklatás eltussolásával vádolt Kiss-B. Atilla is az SZFE új tanárai közt van

Zseniális reklám az 1930-as évekből az autók áramvonalasságáról

Zseniális reklám az 1930-as évekből az autók áramvonalasságáról

Meglehet Merkel utódja

Meglehet Merkel utódja