szerző:
Medipress
Tetszett a cikk?

Egy nemrég készült felmérés során az Engage Mutual biztosítási cég szakértői az öregség ötven leggyakoribb jelét gyűjtötték össze. Férfiak esetében a leggyakrabban emlegetett jelek a kopaszság, a nem kívánt szőrszálak megjelenése és a fülek megnyúlása.

A felmérésben összesen 2000, 18 és 65 év közötti brit vett részt, akiket megkértek, hogy sorolják fel, melyek azok a jelek, amik arra utalnak, hogy valaki már "benne van a korban". A legtöbben a sherry fogyasztását, a televízió előtti szunyókálást, a segélyigénylést, valamint a kötött kardigán és kordbársony nadrág viselését tekintették az öregség első jeleinek.

©

Nők esetében a nőszövetségbe való belépés, a kényelmes és nem divatos ruhák viselése, valamint a réteges öltözködés az első öregedésre utaló jelek. Sokak szerint a kulcsok, táskák és szemüvegek elhagyása, a lassú és biztonságos vezetés, valamint a rossz névmemória is az idő múlásának tudható be.

A megkérdezettek szerint az ember öregségére szokik rá arra is, hogy mindig elmondja véleményét, akkor is, ha megbánt vele másokat. A felmérés adatai szerint az idősebbek többet panaszkodnak a televíziós műsorok miatt és többet hallgatják a rádiót is. A fiatalok szerint az öregséghez tartozik az is, ha valaki nem ismeri a Top 10-ben szereplő dalokat és a zaj miatt nem jár kocsmába.

A legmeglepőbb azonban az volt, hogy a megkérdezettek közül sokan már 21-29 éves koruk között érezték az öregedés jeleit, pedig általában csak a 60 év felettieket tekintjük időskorúnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Plázs

Hogyan küzdhetünk az öregedés ellen?

Szemhéjplasztikával, botoxszal, valamint arc- és ráncfeltöltéssel küzd az öregedés ellen a már ötvenes éveit taposó amerikai baby-boom generáció - derült ki az Amerikai Plasztikai Sebészeti Akadémia (AACS) friss adataiból.

MTI Tech

Egy kóros fehérje az öregedésben is szerepet játszik

Egy ritka genetikai betegségben termelődő kóros fehérje szerepet játszik a fiziológiás öregedés folyamatában is - mutatták ki amerikai kutatók, akik vizsgálataikról a Journal of Clinical Investigation című folyóiratban számoltak be.

MTI Plázs

Korai öregedést okozhat egy generikus AIDS-gyógyszer

A HIV-fertőzés kezelésére Afrikában és más szegény régiókban gyakran alkalmazott egyik AIDS-gyógyszercsalád korai öregedéshez és korral összefüggő problémákhoz, szívbetegséghez, szellemi leépüléshez vezethet - közölték brit kutatók.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Plázs

Hogyan öregednek a férfiak?

Annak valószínűsége, hogy egy magyar férfi túléli a 65. életévét, csupán 59 százalék. A középkorú magyar férfiak rossz egészségi állapotát és korai, magas halálozási arányát főként a tartós stressz, a depresszió, a munkahelyi és társadalmi elvárások okozzák. Mindezek alapján felmerül a kérdés, kell-e félteni a férfiakat, illetve mit tehetnek az érintettek annak érdekében, hogy ledolgozzák hátrányukat?

Fusizás, osztálypénz, unokázós csalás – így csökkentené az államadósságot a Duma Aktuál

Fusizás, osztálypénz, unokázós csalás – így csökkentené az államadósságot a Duma Aktuál

Az új Honda Legendben már legálisan tévézhet menet közben a sofőr

Az új Honda Legendben már legálisan tévézhet menet közben a sofőr

„Csodálatos érzés”: Kinyitottak a mozik New Yorkban

„Csodálatos érzés”: Kinyitottak a mozik New Yorkban