szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkezdődött az infrastruktúra-fejlesztés a makói kórházban. Kicserélik a nyílászárókat, a tetőt, és diagnosztikai eszközöket vásárolnak. A beruházást nyár közepéig fejezik be.

A korszerűsítést a Magyarország-Románia határon átnyúló együttműködési programban hajtják végre.

Az 1 190 006 eurós programot a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó és a Lugosi Városi Kórház együttműködésében valósítják meg. Ez Makón 433 240 eurós fejlesztést tesz lehetővé - közölte mondta Kallai Árpád, az ellátó központ főigazgatója.

A vásárhelyi és a makói kórház között fejlesztik a telediagnosztikai kapcsolatot, emellett videokonferencia-rendszert is kiépítenek.

A romániai Lugos (Lugoj) a 23 ezer lakosú Makótól 150 kilométerre fekszik, 43 ezres lélekszámával a Bánság egyik jelentős települése.

A program célja egyebek mellett a szív- és keringésrendszeri betegségek megelőzése, emellett a partnerek a szűrés hatékonyságát, a szűrőprogramokban részt vevők arányát is növelni akarják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!