szerző:
hvg.hu/businesstraveller
Tetszett a cikk?

A világ egyik legnagyobb szálláskereső-utazási metakeresője nyilvánosságra hozta idei százas listáját. A legnépszerűbb úticélok között három magyar város is van: Pécs, Győr és Szeged.

A trivago 100-as top listáján a mezőny első felében szerepel a három magyar város. Sőt, Baranya megye székhelye, a 2010-es év egyik európai kulturális fővárosa, Pécs ott a listavezetők között a 8. hellyel. Győr lett a 43.  Szeged pedig az 50.

©

A trivago Best Value Indexe alapján létrehozott lista három tényezőt vesz figyelembe: az adott város átlagos szállásárát az utóbbi egy évben, a szálláshelyek értékelését (minimum 150 értékelés szükséges ahhoz, hogy egy adott település felkerülhessen a listára), valamint a szállások számát (minimum 50). Az átlagárat és a szálláshely-értékeléseket összevetve így a legjobb ár-érték arányú úti célok listája áll össze.

A trivago Best Value Indexe egyesíti az oldal Hotel Price Indexét a szálláshely Reputation Ranking-jével. Előbbi megmutatja a világ legnépszerűbb városainak átlagos szállásárait egy éjszakára és két főre vonatkozóan, a Reputation Ranking pedig a szálláshelyeket hírnév szerint rangsorolja. A Best Value 100-as listáján tehát az átlagár és a vendégek értékelése alapján legmagasabb százalékot elért városok szerepelnek.

Az éppen 10 éve, egy német cég ötlete alapján indított, 45 platformmal rendelkező trivago jelenleg több mint 80 millió felhasználót tudhat magáénak. 

A teljes lista itt érhető el.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Siegfried Fischbacher

Meghalt Siegfried Fischbacher

Bruce Springsteen és a Foo Fighters is fellép Joe Biden beiktatási ünnepségén

Bruce Springsteen és a Foo Fighters is fellép Joe Biden beiktatási ünnepségén

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény