Röast Coffee - Budaörsön nyílt meg a kávétörténelem új fejezete
Mi kell ahhoz, hogy Budaörs a kávépörkölés új fellegvárává váljon? Mindössze egy csapat kávérajongó, forradalmian új technológia és egy jó adag szakértelem. Az agglomeráció szívében, Budaörsön nyílt meg április 11-én ünnepélyes keretek közt a legújabb magyar pörkölőüzem és oktatóstúdió, ahol nem csupán a világ minden tájáról különleges odafigyeléssel kiválasztott kávészemeket pörkölik precíziós eljárással, de az érdeklődők nemzetközileg elismert szakmai kurzusokon is részt vehetnek, akár csapatépítő keretein belül is.
A jó hangulatú megnyitót Nagy-György Zoltán a Roastar Zrt. elnök-vezérigazgatójának a beszéde indította, amely betekintést engedett a színfalak mögé, az üzem megalapításának gondolatától annak elkészüléséig, a megnyitó napjáig. Magukat barátságos, befogadó csapatként jellemezte, akik szeretnének nyitni a versenytársak felé ugyanúgy, mint a kávérajongó közönség felé és egy innovatív, szakmai alapon nyugvó, egymást támogató – segítő közösség építését tervezik.
A rendezvényen Budaörs önkormányzata is képviseltette magát Vágó Csaba kabinetvezető személyében, aki sok szerencsét kívánt a friss vállalkozásnak Budaörs nevében, és köszönetet mondott, amiért a Röast Coffee márkanévben megjelenítésre került egy, a városra utaló „ö” betű. A beszédeket követően Nagy-György Zoltán és Vágó Csaba a két szakmai vezető, Nagy-Bertók Anita és Nagy Gábor segítségével vágta át a megnyitást jelképező szalagot, így már hivatalosan is megkezdődhet a munka az üzemben és az oktatóstúdióban.
Kóstolásra a rendezvény egész ideje alatt lehetőség volt, felsorakozott a márka jelenlegi kínálata, hogy szakértő baristák kezei által a vendégek is átélhessék az igazi, hamisíthatatlan Röast élményt. A kóstolás közben jó hangulatú beszélgetést folytattak a vendégek Nagy-Bertók Anitával, a Röast Coffee szakmai vezetőjével, többszörösen elismert szakemberrel, aki készséggel válaszolt minden érdeklődő kérdésére.
Mit érdemes tudni a Röast Coffee-ról?
A Röast Coffee egyedülálló koncepcióval robbant be Budaörsre és emeli új szintre a magyar kávézást. Célja, hogy a hazai specialty és a non-specialty kávékínálatot színesítve alternatívát kínáljon a piaci igények kielégítésére és a piac szélesítésére: legyen szó prémium non-specialty vagy specialty kávé értékesítéséről, white label termékgyártásról, bérpörkölésről, vagy akár oktatásról.
A márka termékeivel elsősorban viszonteladókat, a HoReCa szektort és az irodaházakat célozza meg, míg szolgálatásait az iparág többi szereplőjének, így más kávémárkáknak, kávépiaci szereplőknek, valamint amatőr, kezdő és haladó kávéipari szakembereknek is kínálja.
A Budaörs, Budapesti út 37. alatt található üzemben a piacon található egyik legmodernebb pörkölő gondoskodik a kávészemek tökéletességéről. A Stronghold S9X kategóriájának kiemelkedő darabja, mely innovatív technológiája révén adatgyűjtést és -elemzést végez, ami nem csupán konzisztens pörkölési minőséget eredményez, de lehetővé teszi a munkafolyamatok optimalizálását is. A szabadalmaztatott háromszoros fűtési rendszerével értő kezek között pedig kitűnő pörkölés érhető el, így az üzem akár bérpörkölésre is lehetőséget kínál.
Képzések és szakmai támogatás
A pörkölő mellett kiemelt figyelmet kap az oktatás is. A képzési programokat kávéipari szakértők vezetik, akik gyakorlati tanácsokkal és szakmai útmutatással segítik a résztvevőket. A tudásra szomjazók megismerhetik a kávé eredetét, történelmét, elkészítési és fogyasztási formáit, elméleti és gyakorlati tudást szerezhetnek az ízérzékelés, a kávéfajták, a kávékészítés elemeiről, így a zöldkávé kiválasztásától kezdve a tökéletes eszpresszó elkészítéséig.
Az SCA kurzusok vizsgával zárulnak, így amennyiben a résztvevő az összes modult sikeresen teljesíti, a rangos SCA Coffee Diploma tulajdonosává válik.
A hallgatók Nagy-Bertók Anitától sajátíthatják el a tudás színe-javát a modulok során, 4-5 fős csoportokban. Anita több mint két évtizede dolgozik a kávéiparban, rendszeres résztvevője a Specialty Coffee Association – World Coffee Association országos és világbajnokságainak és a szakmai zsűriknek megbecsült tagja. Érzékszervi és Vizuális Világbíróként tevékenykedik, továbbá nemzeti és világbajnokságra is felkészít versenyzőket.
A Röast Coffee kötetlenebb hangvételben is kínál látogatási lehetőséget, mégpedig csapatépítők formájában. Ilyen esetben egyidejűleg akár 10 személy is megismerkedhet a kávékészítés fortélyaival, amire sok szeretettel várják a jelentkezőket.
Érdekelné saját kávémárka?
A Röast Coffee-nál lehetőség nyílik akár arra is, hogy saját kávémárkát hozzunk létre. Ehhez annyi a teendőnk, hogy kiválasztjuk a rendelkezésre álló kínálatból a számunkra megfelelő zöld kávébabot, a pörkölőmesterek segítségével meghatározzuk, milyenre pörköljék a kávénkat. Ha van, viszünk magunkkal logót, szlogent, hogy minél könnyebben tervezhessék meg és készítsék el számunkra a csomagolásunkat, vagy megbízzuk a Röast csapatot, hogy ebben is segítsenek, és már forgalmazhatjuk is a saját kávénkat.
Webshop is jön idén
A közeljövőben az üzleti partnerek számára több nyílt napot is szerveznek, hogy bemutatásra kerüljenek az újabb és újabb kávékülönlegességek, és még ebben az évben elindítják a webshopot, amelyen keresztül magánszemélyek és partnerek is rendelhetnek termékeikből.
A budaörsi üzem mellett az alapító Roastar Zrt. működteti Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb, IFS minősítésű kávépörkölő üzemét Polgárdiban.
Ezt a cikket nem a hvg.hu szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről itt olvashat: (link)