szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Film készülhet a tavaly tavasszal Portugáliában eltűnt brit kislány esetéből, a szülők ugyanis állítólag már a jogok értékesítéséről tárgyalnak, hogy legyen pénzutánpótlás a további kutatáshoz.

A négyéves Madeleine McCann-nek tavaly május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjában, miközben a szülők a szállodától néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak.
 
Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség szeptember elején a kislány orvos szüleit, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá az ügyben.
 
Az Evening Standard, London legnagyobb esti napilapja kedden  - név nélkül idézett forrására hivatkozva - azt írta: a házaspár megpróbálja hasznos célokra kihasználni ezt az érdeklődést a filmiparban. A lap úgy tudja: McCannék a világ legnagyobb szórakoztatóipari ügynökségével, az IMG-vel állnak tárgyalásban a történet megfilmesítési jogainak értékesítéséről.
 
A potenciálisan több millió fontot érő szerződés hozadéka a Madeleine fellelésére létrehozott alapítvány, a Find Madeleine Fund kasszáját gyarapítaná. A szülők ugyanis attól tartanak, hogy a közadományokból eddig összegyűlt 1,2 millió font (440 millió forint) lassan elfogy.
 
Becslések szerint a pénzből eddig 500 ezer fontot költöttek; csak a házaspár által felbérelt spanyol magándetektív-iroda havi 50 ezer fontot számláz, emellett az alapítvány folyamatos hirdetési kampányt indított Portugáliában, Spanyolországban és Marokkóban. Ez utóbbi országban többen is látni vélték a kislányt, és sokan úgy vélik, hogy Madeleine a virágzó marokkói gyermekszex-ipar megrendelésére dolgozó emberrablók áldozatául esett.
 
Ugyancsak szó van egy esetleges könyvszerződésről, valamint pénzért felkínált tévéinterjúkról is; ezek bevételei szintén teljes egészében az alapítványhoz folynának be - írta az Evening Standard. A lap által idézett, a családhoz közel állónak minősített forrás szerint ha "a média hajlandó fizetni, azt elfogadjuk". A barát szerint ugyanakkor a filmjogokról folyó tárgyalások "egyelőre előzetes jellegűek".
 
Ha létrejön az egyezség - ennek egyik feltétele a szülők gyanúsítotti státusának hivatalos megszüntetése, amit ügyvédeik hivatalosan kérni fognak a portugál hatóságokról -, akkor az esetről készítendő film dokumentumjellegű lenne - írta a londoni napilap.
MTI Világ

Marokkói megrendelésre rabolhatták el Madeleine-t

A kiterjedt marokkói gyermekszex-ipar megrendelésére rabolhatták el a Portugáliából csaknem fél éve eltűnt Madeleine McCannt, és a gyerekrablókat annak a portugáliai üdülőnek az egyik alkalmazottja segíthette, ahol a négyéves skót kislánynak nyoma veszett - erre a feltételezésre jutottak vasárnapi londoni sajtóértesülés szerint a szülők által felbérelt jó nevű spanyol magánnyomozói iroda detektívjei.

MTI Shake

Ki Madeleine apja?

A portugál rendőrség állítólag kétségbe vonta, hogy Gerry McCann a tavasszal Portugáliában eltűnt skót kislány, Madeleine vér szerinti apja; pénteki londoni sajtóbeszámolók szerint a család felháborodottan cáfol és perel.

MTI Shake

Minden este egyedül hagyták Madeleine-t

Minden este órákra egyedül hagyták szülei a tavasszal Portugáliában eltűnt brit kislányt, igencsak megkönnyítve bármely gyermekrabló dolgát - legalábbis ezt mondta keddi londoni sajtóbeszámolók szerint a házaspárt és társaságát esténként kiszolgáló pincér.

MTI Világ

Madeleine szülei hitelt törlesztettek az adományokból

Jelzáloghitel törlesztésére használták fel a kislány megtalálásának segítésére létrehozott alapítványba befolyt adományokat a Portugáliában csaknem fél éve eltűnt skót kislány, Madeleine McCann szülei - ismerte be szóvivőjük.

MTI Világ

Víztározóban keresik Madeleine-t

Búvárok fognak átkutatni a héten egy víztározót annak a portugáliai üdülőhelynek a közelében, ahonnan még tavasszal eltűnt egy brit kislány.

Mellkasi fájdalmakkal kórházba szállították a bűnösnek talált Harvey Weinsteint

Mellkasi fájdalmakkal kórházba szállították a bűnösnek talált Harvey Weinsteint

A Moody's rontotta az autóeladási várakozását a koronavírus miatt

A Moody's rontotta az autóeladási várakozását a koronavírus miatt

"Odalépett hozzám Orbán, és azt mondta, nem jól szavaztál"

"Odalépett hozzám Orbán, és azt mondta, nem jól szavaztál"