szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Június 25-én volt két éve, hogy Michael Jackson elhunyt. Emlékére olyan klipeket mutatunk be, melyeken tehetséges rajongók róják le tiszteletüket lélegzetelállító avagy mókás módon.

A Thriller-láz Michael Jackson halála után odáig fajult, hogy Guiness rekordkísérletként több városban is utcára vonultak a rajongók, hogy eljárják az 1982-es legendás klipben látható lidérces táncot. Eddig Mexikóváros vezet, ahol 13.957 ember ropta egyszerre 2009. augusztusában.

Stockholmban is egy nyilvános akcióval emlékeztek meg Jacksonról 2009. júliusában. A BOUNCE&Friends tánccsapat mintegy háromszáz táncosa 15.30-kor találkozott, fél óra alatt tanulták meg a koreográfiát, majd nyílt utcán adták elő a nap folyamán több helyszínen a Beat it című számból ismerős lépéseket.

Ám, ha lépésekről és Michael Jacksonról esik szó, nem szabad megfeledkeznünk a híres Moonwalkról. A Youtube-on ezeket is csokorba gyűjtötték.

Michael Jackson imitátorokkal meg lehetne tölteni Neverlandet, érdemes azonban megnézni az alábbi kettőt. Az első a talán legfiatalabbat, a második pedig a legidősebb Jacko-alteregókat örökíti meg az idősek otthonában.

Ám nem csupán amatőrök, hanem profi zenészek is szívesen veszik elő a nagy elődöt. Íme, két figyelemreméltó produkció.

 

MTI Shake

Tiltakoznak Michael Jackson televíziós "boncolása" ellen

Michael Jackson hagyatékának kezelői tiltakoztak a Discovery csatorna egyik műsora ellen, amelyben a tervek szerint a pop királyaként emlegetett énekes boncolását rekonstruálnák. Levelükben úgy fogalmaznak, hogy a műsor "megdöbbentően rossz ízlésről" tanúskodik, és nincs tekintettel a Jackson család érzéseire.

MTI Kult

Michael Jackson utolsó napja

Michael Jackson azzal töltötte utolsó estéjét, amivel az egész életét: énekelt és táncolt. A sztár barátai és kollégái körében a Los Angeles-i Staples Centerben próbálta ötven előadásból álló londoni koncertjének számait, s a Time.com hétfői cikke szerint ezen az estén "ragyogott", mert végre először összeállt a műsor.

hvg.hu Shake

Michael Jackson eddig nem látott arca

Egy éve halt meg a pop királya, most egy eddig nem látott fotója került napvilágra még 1999-ből. Édesanyja könyvet ad ki fia emlékére, de fájlalja, hogy Michael gyászából milliárdokat keresnek illetéktelenek.

MTI Világ

Meghalt Michael Jackson

Michael Jackson szívroham következtében elhunyt, újraélesztése nem sikerült. 50 éves volt, 50 fellépésből álló londoni koncertsorozatán készült a nagy visszatérésre.

hvg.hu Kult

Íme Michael Jackson legújabb videóklipje

A két éve elhunyt Michael Jackson még mindig él: legalábbis a rajongói szívekben, ennek bizonyítékaként pedig a legfrissebb Jacko-dalban őket örökítik meg.

Szarvas József: “Én azt várom, hogy történjen valami személyes ügy az egyetemen”

Szarvas József: “Én azt várom, hogy történjen valami személyes ügy az egyetemen”

Az Európa Tanácsig jutott a magyar közmédiában támadott osztrák újságíró ügye

Az Európa Tanácsig jutott a magyar közmédiában támadott osztrák újságíró ügye

Egyetlen kocsit sem adott el, mégis 87 milliárd dollárt ér egy kínai autógyár

Egyetlen kocsit sem adott el, mégis 87 milliárd dollárt ér egy kínai autógyár