szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A madarak és fák napján, május 10-én adják át a budapesti Ferenc-hegyen kialakított "érzékek ösvénye" elnevezésű, többfunkciós interaktív játékteret, ahol a gyerekek aktívan szerezhetnek ismereteket a természetről.

A Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő természetvédelmi területen kialakított ösvény több állomásból épül fel: a látás állomáson egy óriási távcső segítségével lehet meglesni a fák lombjai között megbúvó madarakat, állatokat, a tapintás ponton a gyerekek közelebbi kapcsolatba kerülhetnek a csigával és a különböző bogarakkal, a hallás állomáson egy titkos ládikóból lehet különféle hangokat előcsalogatni, a növények illatával pedig a szaglást próbára tevő ponton lehet megismerkedni - ismertette az ösvényt megvalósító Európalánta Egyesület közleménye.

Az interaktív kalandtúra résztvevői megismerhetik a helyi védett értékeket, különös tekintettel a növényekre és állatokra. A gyerekek számára a program honlapjáról letölthető mese tanulságos keretbe foglalja a kirándulás helyszíneit és a kiemelendő természeti értékeket.

A pénteki nyitónapon óriásbábok képében Mimó és Csipek, a két mesehős fogadja a túrázókat, akik számos színes programon is részt vehetnek: lesz papírmadár készítés, játékos szelektív hulladékgyűjtés, valamint tánc és ének foglalkozás is.

A főváros II. kerületében található Ferenc-hegy számos madárfaj fészkének ad otthont, így nem csak a legismertebb városiasodott fajokkal (feketerigó, kékcinke), de szajkóval, erdei pinttyel, zöldikével, nagy fakopánccsal is lehet találkozni, sőt vonulásakor még a tüzesfejű királykát is meg lehet lesni.

Az élményszerű tanulás mellett elkötelezett Európalánta Egyesület további tanösvényeket tervez, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelemre és megismertesse a természeti értékeket a jövő generációjával.

A projekt a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alap támogatásával valósult meg.

Brit egészségügyi miniszter: az oltások védenek az indiai variáns ellen is

Brit egészségügyi miniszter: az oltások védenek az indiai variáns ellen is

Joe Biden az izraeli kormányfővel és a palesztin elnökkel is egyeztetett telefonon

Joe Biden az izraeli kormányfővel és a palesztin elnökkel is egyeztetett telefonon

Biztos jó ötlet volt Szolzsenyicinnek Nobel-díjat adni?

Biztos jó ötlet volt Szolzsenyicinnek Nobel-díjat adni?