szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A madarak és fák napján, május 10-én adják át a budapesti Ferenc-hegyen kialakított "érzékek ösvénye" elnevezésű, többfunkciós interaktív játékteret, ahol a gyerekek aktívan szerezhetnek ismereteket a természetről.

A Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő természetvédelmi területen kialakított ösvény több állomásból épül fel: a látás állomáson egy óriási távcső segítségével lehet meglesni a fák lombjai között megbúvó madarakat, állatokat, a tapintás ponton a gyerekek közelebbi kapcsolatba kerülhetnek a csigával és a különböző bogarakkal, a hallás állomáson egy titkos ládikóból lehet különféle hangokat előcsalogatni, a növények illatával pedig a szaglást próbára tevő ponton lehet megismerkedni - ismertette az ösvényt megvalósító Európalánta Egyesület közleménye.

Az interaktív kalandtúra résztvevői megismerhetik a helyi védett értékeket, különös tekintettel a növényekre és állatokra. A gyerekek számára a program honlapjáról letölthető mese tanulságos keretbe foglalja a kirándulás helyszíneit és a kiemelendő természeti értékeket.

A pénteki nyitónapon óriásbábok képében Mimó és Csipek, a két mesehős fogadja a túrázókat, akik számos színes programon is részt vehetnek: lesz papírmadár készítés, játékos szelektív hulladékgyűjtés, valamint tánc és ének foglalkozás is.

A főváros II. kerületében található Ferenc-hegy számos madárfaj fészkének ad otthont, így nem csak a legismertebb városiasodott fajokkal (feketerigó, kékcinke), de szajkóval, erdei pinttyel, zöldikével, nagy fakopánccsal is lehet találkozni, sőt vonulásakor még a tüzesfejű királykát is meg lehet lesni.

Az élményszerű tanulás mellett elkötelezett Európalánta Egyesület további tanösvényeket tervez, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelemre és megismertesse a természeti értékeket a jövő generációjával.

A projekt a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alap támogatásával valósult meg.

Sokan rádöbbennek, hogy elpazarolják az életüket

Sokan rádöbbennek, hogy elpazarolják az életüket

Minden eddiginél elrettentőbb külsőt kapott az új Bentley Bentayga

Minden eddiginél elrettentőbb külsőt kapott az új Bentley Bentayga

Elkezdheti az abortusz szabályainak szigorítását az amerikai legfelsőbb bíróság

Elkezdheti az abortusz szabályainak szigorítását az amerikai legfelsőbb bíróság