szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A világ 28 országából 222 ejtőernyős érkezett az Skydive Arizona nevű felkapott ugróhelyre, hogy felállítsa a szabadeső ejtőernyőzés új csoportos rekordját. A 46 éves nő gyakorlott ugró volt, mégis meghalt.

A csoportos szabadeső ejtőernyőzés új világrekordjának felállítására tett kísérlet közben a földnek csapódott és szörnyethalt egy 46 éves német nő csütörtökön az arizonai sivatagban, mert ejtőernyője felmondta a szolgálatot.

Az első vizsgálatok szerint a berlini Diana Paris főernyője túl későn nyílt ki a biztonságos földet éréshez, ugyanakkor túl korán ahhoz, hogy működésbe hozza a tartalékernyőt. A tartalékernyő akkor nyílik ki, ha azt érzékeli, hogy az ugró túl nagy sebességgel közeledik a földhöz. 

A világ 28 országából 222 ejtőernyős érkezett az Skydive Arizona nevű felkapott ugróhelyre, hogy felállítsa a szabadeső ejtőernyőzés (skydiving) új csoportos rekordját. A csütörtöki rekordkísérlet közben a skydiverek 5500 méteres magasságban ugrottak ki repülőgépekből, hogy a 160 kilométeres sebességű zuhanás első 70 másodpercében, az ernyők kinyitása előtt hópehelyalakzatot vegyenek fel, majd újra szétszéledjenek.

A tragédia az első rekordkísérlet közben történt. A szervezők úgy döntöttek, hogy az áldozat emléke előtti tisztelgésképpen halott társuk helyét nem töltik be, inkább a helyét üresen hagyva, "foghíjasan", 221 fővel kísérlik meg felállítani pénteken a tervezett rekordot. Diana Paris gyakorlott ejtőernyős volt, már 1500 ugrást tudott maga mögött.

Az elmúlt napokban három bázisugró vesztette életét Svájcban. A három férfi a Berni-felvidéken ugrott le helikopterből szárnyas repülőruhával szombaton, de valamiért mindhárman egy alpesi legelőnek csapódtak. Ketten a helyszínen meghaltak, a harmadik személy később, a kórházban vesztette életét.

Havi húszezerért bérelt lakást a Várban a fideszes Mengyi Roland felesége

Havi húszezerért bérelt lakást a Várban a fideszes Mengyi Roland felesége

A Magyar Orvosi Kamara szerint nem egyszeri juttatásra van szükség

A Magyar Orvosi Kamara szerint nem egyszeri juttatásra van szükség

Oroszország az összes szankció feloldását szorgalmazza a koronavírus-járvány miatt

Oroszország az összes szankció feloldását szorgalmazza a koronavírus-járvány miatt