szerző:
hvg.hu

A vizsgálat már több mint egy éve tart, de gyanúsítottakat még nem hallgattak ki az ügyben.

Korábban mi is megírtuk, hogy hűtlen kezelés miatt indított nyomozást a rendőrség a Magyar Úszó Szövetség ellen, miután kiterjedt feljelentés érkezett hozzájuk csalás gyanúja miatt, nem sokkal azután, hogy 2017. szeptember 1-jén leváltották a szövetséget addig vezető Bienerth Gusztávot. A feljelentést Tóth István, a szentendrei Honvéd Kossuth Lajos Sportegyesület vezetője, Bienerth korábbi vetélytársa tette, a hatóságok végül hűtlen kezelés és kényszerítés gyanúja miatt kezdtek nyomozni.

A hvg.hu augusztusban rákérdezett az Országos Rendőr-főkapitányságnál, hol tart a nyomozás, de akkor csak annyit válaszoltak, hogy a Készenléti Rendőrség nyomoz kényszerítés és hűtlen kezelés ügyében, és a nyomozás érdekében semmilyen információt nem adnak – arról sem, hogy esetleg megint hosszabbítottak-e volna a bonyolult ügy nyomozási határidején.

Most a 24.hu azt írja, a nyomozás még mindig tart, de még egyetlen gyanúsítottat sem hallgattak ki. A Fővárosi Főügyészség a lappal közölte, hogy összesen két feljelentés történt, de csak egy nyomozás zajlik, ami a DDK Group Kft. és a MÚSZ közötti, még Bienerth Gusztáv elnöki időszakában kötött megállapodást érintheti. A DDK Group korábban vállalta, hogy arculati kézikönyvet készít a szövetségnek, ám annak a vizsgálat szerint se híre se hamva, a pénzt viszont már kifizették érte, de a teljesítési igazolások tartalmilag nem megfelelők.

A vállalkozás szerint ők elvégezték a munkát, az úszószövetség pedig csak annyit felelt a lapnak, hogy a megállapodást a szövetség előző vezetése kötötte, és

tényként rögzíthető, a mostani vezetőknek átadott iratok között nem volt ott az arculati kézikönyv.

Hasonló a helyzet egy belsőépítészeti megállapodással: Szurdi Lindának a szövetség belsőépítészeti tanácsadásért fizetett, de a MÚSZ egyik jelentése szerint ez a szerződés sem teljesült.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hivatalos: januártól emelkednek a nyugdíjak

Hivatalos: januártól emelkednek a nyugdíjak

Pintér: Sorozatos támadás érte a rendőröket

Pintér: Sorozatos támadás érte a rendőröket

A nap videója: Két magyar mentős nagyon ráérzett a karácsonyi hangulatra

A nap videója: Két magyar mentős nagyon ráérzett a karácsonyi hangulatra

Kis tuninggal is, milyen gonosz karaktert kapott ez a Volkswagen Touareg

Kis tuninggal is, milyen gonosz karaktert kapott ez a Volkswagen Touareg

Tizenhat helikoptert vásárolt a honvédség

Tizenhat helikoptert vásárolt a honvédség

Dinoszaurusztól az eredeti Micimackó-térképig: ezekért fizettek milliókat az idén

Dinoszaurusztól az eredeti Micimackó-térképig: ezekért fizettek milliókat az idén