szerző:
hvg.hu

A nemzetközi szövetség eltiltással fenyegette azokat az úszókat, akik részt vennének egy másik szervezet indította pénzdíjas viadalon.

Ahogy korábban megírtuk, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA fenyegetésének hatására nem rendezik meg a decemberre Torinóba tervezett úszóversenyt, az Energy for Swim 2018-at. Az eseményt hivatalosan az olasz szövetség szervezte volna, amelynek elnöke, Paolo Barelli azt mondta: azért fújták le az eseményt, mert nem szeretnék kockáztatni a sportolók pályafutását.

A FINA ugyanis nem ismerte el a versenyt – amely egy pénzdíjas sorozat első állomása lett volna –, és jelezte, hogy az úszók, akik részt vesznek rajta, eltiltást kockáztatnak.

Hatott a FINA fenyegetése, nem indul rivális versenysorozat

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA fenyegetését követően az Olasz Úszószövetség úgy döntött, mégsem rendezi meg az Energy for Swim 2018 elnevezésű viadalt, amelynek december 20-21-én Torino adott volna otthont.

A versenyre Magyarországról három úszót hívtak meg, Cseh Lászlót, Hosszú Katinkát és Verrasztó Dávidot. Hosszú korábban azt mondta, a FINA fenyegetése ellenére el akar indulni, most pedig Cseh is megszólalt az ügyben.

A négyszeres olimpiai ezüstérmes a Borsnak azt mondta, nagyon sajnálja, hogy elmarad a verseny. "A rövid pályás világbajnokságot kihagyom, így örültem volna annak, ha december végén tudok egyet versenyezni. Csak annyit tu­dok erre mondani, köszönöm a FINA-nak. Megoldás helyett ismét csak büntetni akart, és egy jó kezdeményezés útjába állt. Nem értem, milyen kapcsolatban vagyunk mi pontosan a nemzetközi szövetséggel, azon kívül, hogy megszer­vez egy-egy világeseményt. Fordítva ülnek a lovon, nem mi vagyunk a FINA-ért, ha­nem ők vannak értünk. Ha mi versenyezni szeretnénk, akkor ők ne döntsenek másképp" – mondta.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Baleset történt az M3-ason

Baleset történt az M3-ason

Valakinek már megvan a karácsonyi ajándéka - 432 milliós whisky

Valakinek már megvan a karácsonyi ajándéka - 432 milliós whisky

Rövidpályás úszó-vb: négy magyar is döntőbe jutott

Rövidpályás úszó-vb: négy magyar is döntőbe jutott

Többfelé már havazik, reggelre az egész országot hó boríthatja

Többfelé már havazik, reggelre az egész országot hó boríthatja

Lélegzetelállító légi felvétel készült egy lavináról – videó

Lélegzetelállító légi felvétel készült egy lavináról – videó

Gyűjtést szervez a Momentum, hogy pótolják a Kossuth téri tüntetésen megrongálódott szánkókat

Gyűjtést szervez a Momentum, hogy pótolják a Kossuth téri tüntetésen megrongálódott szánkókat