szerző:
hvg.hu

Kétéves eltiltással büntetné a Nemzetközi Úszószövetség azokat a versenyzőket, akik részt vesznek az általa el nem ismert pénzdíjas sorozatban.

Hosszú Katinka néhány napja a Facebook-oldalán jelentette be, hogy ahol verseny van, ő ott elindul, és alig várja már, hogy részt vehessen az Energy Standard versenyén Torinóban, decemberben. Aznap az Inside The Games azt írta, ezzel a magyar háromszoros olimpiai bajnok – és minden klasszis úszó, aki elindul az olaszországi eseményen – akár kétéves eltiltást reszkíroz.

A pénzdíjas versenysorozatot, amelynek első állomása lesz a torinói, az International Swimming League (ISL) szervezi. A FINA ezt a szervezetet nem ismeri el, erről pedig már a nyáron figyelmeztetést küldött a tagországai úszószövetségeinek. Az sem tetszik a FINA-nak, hogy az új verseny időpontja – december 20-21. – nagyon közel van az általuk szervezett rövidpályás világbajnokságéhoz, amit december 11-16. között tartanak.

A Borsnak Csurka Gergely, a Magyar Úszószövetség sajtófőnöke elmondta, két olimpiai bajnok, Adam Peaty és Sarah Sjöström már jelezte, hogy nem megy a vb-re, a torinói versenyen viszont ott lesz. „Ezért keményített be a FINA, a fenyegetéstől és a vb-pénzek emelésétől várja, hogy a sportág legjobbjai elinduljanak Kínában” – magyarázta.

Azt ugyanakkor nem tudja elképzelni Csurka, hogy a FINA valóban eltiltja a legjobbjait. „Ha elmegy a 24 legnagyobb sztár Torinóba, és eltiltja őket a FINA, nem marad egyetlen húzónév sem. Ráadásul a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) nem engedélyezné ezt, mert törvénytelen.”

A lap megkereste Hosszú Katinka sajtóság, Kiss Kingát is, aki megerősítette, hogy a magyar úszó ott lesz a vb-n, és az ISL-versenyen is. Arra nem akart válaszolni, hogy tart-e Hosszú az eltiltástól.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Sport

Hosszú Katinka: Aláírtam volna előre a négy győzelmet

Csupán két hónapja edz személyre szabottan Hosszú Katinka, ezért is örült neki annyira, hogy a budapesti úszó világkupa zárónapján 200 háton az idei legjobbját úszta. A háromszoros olimpiai bajnok egyéniben négy arany- és két bronzéremmel zárta a fordulót, és a 4x50-es vegyes gyorsváltóval is harmadik lett.

Megkapta az utolsó parancsot a Kepler űrteleszkóp, örök álomba merült

Megkapta az utolsó parancsot a Kepler űrteleszkóp, örök álomba merült

Egymás mellett áll az igazi és a Lego Bugatti Chiron a márka múzeumában

Egymás mellett áll az igazi és a Lego Bugatti Chiron a márka múzeumában

A Ruben és a Napszállta is díjat kapott a sevillai filmfesztiválon

A Ruben és a Napszállta is díjat kapott a sevillai filmfesztiválon

Kleinheislerék bepörögtek Telkiben - videó

Kleinheislerék bepörögtek Telkiben - videó

Ma mindenhová megérkezhet az első hó

Ma mindenhová megérkezhet az első hó

Visszavágott a Veszprém a svéd bajnoknak

Visszavágott a Veszprém a svéd bajnoknak