Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Gyükeri Mercédesz
Szerzőnk

Gyükeri Mercédesz

Gyükeri Mercédesz Vállalkozás

"Semmi mást nem csinálunk a gulyással, csak rohadt jól megfőzzük"

Mit tanulhatunk a nagyszülőktől és a szülőktől a konyhában, és mi az, amit el kell felejteni abból, amit az idősebb generációk hozzátettek a magyar gasztronómiához? A Mol Campusban megnyíló két étterem, a Zazie bistro és a Virtu konyháját vezető, 30 év alatti séfekkel, Bíró Dániellel és Lendvai Leventével beszélgettünk a héjában sült krumpli szerepéről, arról, van-e helye a konyhában a szójaszósznak, és arról, mi kell igazán jó hortobágyi palacsintához.

Gyükeri Mercédesz Vállalkozás

Nappali fikuszokkal, kávézóasztallal és CNC-gépekkel: így lép ki a világpiacra egy békéscsabai cég

Egy kisvállalkozás tönkretehet egy családot, Losoncziéknál azonban ennek az ellenkezője történt: szerszámgyártó cégük, a békéscsabai Losonczi Innovation Kft. összekovácsolta őket, egy olyan közösséggé, ahol nemcsak a gyerekek a családtagok, de azok is, akik velük dolgoznak. Többgenerációs családi cégeket bemutató sorozatunk első része.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Nagy távlati célok, kevés konkrétum: évértékelőt tartott Ursula von der Leyen

Váratlanul lett az Európai Bizottság elnöke, és nyugalmas öt év helyett válságok sora jutott neki. Ursula von der Leyen az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén negyedik, egyben utolsó évértékelőjét tartotta, amelyben nagy távlati célokat fogalmazott meg a jövő júniusi európai parlamenti választások előtt, ám sok konzultáció összehívásán nem sok konkrét lépést említett.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Eljött Ursula von der Leyen nagy napja, de tényleg az utolsó lesz, ahogy az Orbán-kormány reméli?

Szerda reggel, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén tartja szokásos, az Európai Unió helyzetéről szóló beszédét Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. A német politikust ma már azok kedvelik, akik megválasztásakor nem látták volna szívesen, akik pedig hozzásegítették a poszt elnyeréséhez, ma már távol tartanák onnan.

Gyükeri Mercédesz hvg360

Ahol dózerrel, puskával és gyaluval írták a történelmet: kerületmustra a Práter utcában

„Szemétdomb, szemétdomb az utca oldalán. A sok szemét ott hever az új kor hajnalán" – énekelte Illés Lajos a hetvenes évek elején az átalakuló Práter utca közepén. A Józsefváros egyik sugárútja azonban jóval több, mint szemétdomb: tanúja volt annak, ahogy felépül a város, ahogy igazi világvárossá érik, és ahogy lakói harcolnak érte.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Megugrottak az árak az árstop kivezetése után, kérdés, van-e visszaút – ez a hvg.hu augusztusi bevásárlókosara

Árfigyelő, kötelező akció, az árstop vége – csak kapkodja a fejét az, aki augusztusban élelmiszerboltba ment. Megnéztük, a sok százalékjel árnyékában hogyan is változtak az árak, mennyire vetette vissza a már elindult áresést, de kiderült az is, hogy a kristálycukorért vagy a húsért jóval többet kell fizetnünk, mint eddig.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

„Jézusom, ez egy kiégett kukoricamező volt, most meg fák állnak itt!"

Néha a legegyszerűbb dolgok tűnnek a legbonyolultabbnak – mondja Poisson-Angeli Barbara, aki két budapesti étterem tulajdonosaként úgy döntött: mindenki számára bebizonyítja ennek az ellenkezőjét. Kisvállalkozóként nem csak azt igyekszik megmutatni másoknak is, hogyan lehet összeegyeztetni a környezeti és a társadalmi szempontokat a sikeres működéssel, de pofonegyszerű módot talált arra, hogyan tehet bárki a fenntarthatóságért úgy, hogy közben jól érzi magát. Csak egy kis gin kell hozzá, tonikkal felöntve.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Kipróbáltuk, milyen az élet egy hónapig készpénz nélkül – mi is meglepődtünk, mi okozta a legnagyobb kihívást

Magyarországon bő két éve elvileg minden üzletben tudunk kártyával fizetni, de vajon tényleg megvagyunk anélkül, hogy készpénzt hordanánk magunkkal? Egy hónapig teszteltük, eközben volt nyaralás, kirándulás, színházba, étterembe is mentünk, értek minket kellemes és negatív meglepetések egyaránt.

Gyükeri Mercédesz hvg360

„Nem próbálunk mi lenni a legjobb japán étterem a világon, mi egyediek akarunk lenni”

Miért más a kaliforniai szusi, mint a hagyományos, japán változat, és miért különbözik mindkettőtől az, amelyet Wolfgang Puck budapesti éttermében, a Spagóban kínálnak? Mi zavar egy japánt, ha hazáján kívül kínálják szusival? Mi az alapvető baj a szupermarketekben kapható változattal? Tetsu Yahagival, a Puck-éttermek vezető konyhafőnökével beszélgettünk.

1 2 3 4 5 6 7
30