szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Word jó néhány előre elkészített szöveget tárol annak...

A Word jó néhány előre elkészített szöveget tárol annak érdekében, hogy nekünk ne kelljen ezek begépelésével bajlódnunk. Van közöttük aláírás, megszólítás, elbúcsúzás stb. Ezeket a sablonokat a Beszúrás menü Kész szöveg pontja alatt találhatjuk.

A különféle kategóriáknál többféle lehetőség közül válogathatunk

A Szövegtárban válogatás nélkül, míg alatta kategóriákra bontva sorakoznak az előre elkészített szövegek. Ha ezekkel nem vagyunk elégedettek, természetesen magunk is készíthetünk ilyeneket. Ehhez kattintsunk a Beszúrás/Kész szöveg/Szövegtár opcióra, majd a megjelenő párbeszédablakban a Szövegtár új eleme mezőbe írjuk be, amit tárolni szeretnénk (például Kedves Kollegák!).

A Szövegtárbe tetszésünk szerint vehetünk fel új elemeket

Ha törölni akarjuk valamelyik elemet, azt is ebben az ablakban tehetjük meg: ráállunk a kiválasztott szövegre, majd megnyomjuk a bal oldali Törlés gombot.
A Szövegtárba felvett új elem megjelenik a kategóriáknál is, ám ezúttal a Normal kategória alatt. Ha a továbbiakban bármikor szükségünk lenne az elmentett szövegre, akkor egyszerűen rákattintunk (Beszúrás/Kész szöveg), és máris bekerül a szövegünk azon része elé, ahol éppen a kurzor áll.
Azt hihetnénk, hogy ennél egyszerűbben nem is vihetnénk be kész szövegeket a Wordbe, pedig még tovább egyszerűsíthetjük a dolgunkat, s például billentyűparancsot is rendelhetünk egy gyakran használt megszólításhoz, elköszönéshez stb. (esetünkben legyen ez az előbb felvitt Kedves Kollegák! Szöveg).
Válasszuk ki az Eszközök/Testreszabás pontot, majd a Parancsok fület. A megjelenő párbeszédablakban kattintsunk alul a Billentyűparancs gombra. A Kategóriák alatt lévő mezőn belül keressük meg a Szövegtár bejegyzést.

Bármelyik szöveghez billentyűparancsot választhatunk

Keressük meg jobbra a minket érdeklő szöveget, majd kattintsunk rá az egérrel. Ezután álljunk a kurzorral az Új billentyűparancs mezőre, majd üssük le azt a billentyűkombinációt, amit a szövegünknek szánunk (esetünkben a Ctrl + K). Ha már foglalt volna a választott billentyűparancs, akkor a bal oldali Foglalt billentyűk mező figyelmeztet erre.
Kattintsunk ezután a Hozzárendel, majd a Bezárás gombra. Ha ezután a Wordben megnyomjuk a már említett Ctrl+K billentyűkombinációt, a szövegben, a kurzor előtt megjelenik a Kedves Kollegák! megszólítás.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A világ távoli szegletébe is megérkezett a koronavírus – a Marshall-szigetek eddig úszta meg a járványt

A világ távoli szegletébe is megérkezett a koronavírus – a Marshall-szigetek eddig úszta meg a járványt

Toroczkai László is koronavírusos

Toroczkai László is koronavírusos

Van egy terület Magyarországon, ahol ritka a nettó 600 ezer alatti fizetés

Van egy terület Magyarországon, ahol ritka a nettó 600 ezer alatti fizetés