szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Van aki ősrégi játékokkal múltja az idejét, nosztaligából...

Van aki ősrégi játékokkal múltja az idejét, nosztaligából (mindenféle speciális szoftverek segítségével, hiszen olyan régi játékok, hogy már el sem indulnának a gépen…), de van aki háttérképeket gyűjt, vagy éppen az a mániája, hogy nyolc órán keresztül buszt vezet a sivatagban, real-time-ban.

És persze ott vannak mindannyiunk kedvencei, a „cosplayerek”, azaz a kosztum-készítők és fanatikusok. Az ő hobbijuk a leglátványosabb – a számítógépes, konzolos és egyéb (az egyéb többnyire az jelenti anime) hősöket személyesítik meg, egészen elképesztő profizmussal és elhivatottsággal.

A „cosplay” (japánul, „kosopure”, hiszen ez is Japánból származik, honnan máshonnan) lényege, hogy egy többnyire nem létező karaktert/figurát a lehető legaprólékosabban „lemásolunk” (nem nehéz, hiszen ezek a figurák jellegzetes jelmezekben vannak) majd jó adag egészséges exhibicionizmusunkat hozzátéve a jelmezeket bemutatjuk. (Erről szólnak a különböző cosplay-versenyek és expók). Lássuk, a tíz legjobban sikerült számítógépes-játékfigura megszemélyesítést – legalábbis szerintünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!