szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A TimeEdition segítségével megpróbálhatjuk kicsit jobban beosztani az időnket.

A TimeEdition segítségével megpróbálhatjuk kicsit jobban beosztani az időnket. A módszer egyszerű, felmérhetjük, mikor mit csinálunk, arra mennyi időt szántunk és ténylegesen mennyi ment el vele.
A program elindítása után meg kell adnunk pontosan mivel is foglalkozunk majd, s erre mennyi időt szánunk (a későbbiekben az ismétlődő projekteket és tennivalókat könnyebben kiválaszthatjuk, mivel a program elmenti egy listába a már felvett adatokat). Mivel akár több felhasználót is képes mérni, a család vagy a munkatársak által közösen használt gépeken is kiválóan alkalmazható.

Akár folyamatosan is figyelhetjük az idő múlását

A méréseket később visszakövethetjük a programban is, így kibogozhatjuk, hogy mely feladatok azok, amelyekkel kicsit több időt töltünk, mint amennyit rászánunk, vagy amennyire valójában szükség lenne. Minden adatot exportálhatunk különféle formátumokba (iCalendar, Excel, CSV, XML), illetve szöveges fájlokból akár importálhatunk is az adatbázisba. Biztonsági másolatot is készíthetünk az adatbázisról, így ha mondjuk újratelepítjük a gépet, visszatölthetjük a korábbi adatokat.
A program használatakor a View menüpontban állíthatjuk, hogy a mért idők közül melyiket jelenítse meg állandóan (tervezett, aktuális, napi összesített stb.).
Így munka közben is láthatjuk, ha nagyon elhúzódnának a dolgok, ami ugye vagy gyorsabb tempóra ösztökél minket, vagy elkeserít. Ha a kettő közül kell választani, akkor talán az előbbit érdemes, de az is lehet, hogy csak újra kell gondolnunk, hogy valóban a megfelelő mennyiségű időt szántuk-e az adott feladatra (összecsapni ugyebár nem szabad a dolgokat). Természetesen mi még véletlenül sem akarunk senkinek a munkavégzésébe vagy a kikapcsolódásába beleszólni, így mindenki saját belátása szerint hasznosítsa a timeEditiont. A lehetőség mindenesetre adott, s ha csodát nem is tesz, arra talán alkalmas, hogy kicsit jobban átlássuk, mire megy el az időnk, s kielemezve a tapasztalatokat talán sikerül úgy alakítani ténykedésünket, hogy a végén mindenre jusson idő, amire szeretnénk (ne csak a kötelező dolgokra).

Pillanatok alatt beállíthatunk mindent

Korábban már írtunk egyébként egy olyan online szolgáltatásról, amelynek a segítségével pontosan – és automatikusan - mérhető például az,hogy egy adott programot mennyi ideig használunk. Esetleg érdemes a kettő kombinálásával is próbálkozni, illetve eldönteni, kinek, melyik verzió jön be jobban.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!