szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár nem magyar, hanem amerikai tinikről készült a kutatás, eredménye hazánkban is tanulságos lehet: a fiatalok igenis el tudnak szakadni a Facebooktól, az Instagramtól és a Snapchattől.

Az AP, a NORC és a Chicago Egyetem közös kutatására a Mashable hívta fel a figyelmet, mert meglepő eredmények születtek a tinik közösségi médiás szokásairól.

A tizenévesekről azt hinnénk, hogy képtelenek elszakadni a facebookozástól, az Instagram állandó csekkolásáról vagy a snapchates önmegsemmisítő üzenetek küldéséről. Ehhez képest a 790 gyerek 60 százaléka nyilatkozott úgy, hogy előfordul hosszabb szünet is a közösségi média használatában.

Minden harmadik gyereknél ez szülői utasításra (mobil és/vagy számítógép elvétele) történik, de a többieknél önként, vagyis az összes tinédzser 40 százaléka nyilatkozott úgy: magától szokott szünetet tartani a közösségi média használatában. Általában legalább egy hetes időszakokról van szó.

A szülőknek érdemes erre rákérdezniük, hiszen ez alapján meglepő válaszokat kaphatnak gyerekeiktől, akiket egyébként jobban idegesít a szüleik mobilozási szokásai, mint gondolná.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új présüzemet épít a Mercedes Kecskeméten

Új présüzemet épít a Mercedes Kecskeméten

Mostantól nagyobb akkumulátor kerül a hibrid Audikba

Mostantól nagyobb akkumulátor kerül a hibrid Audikba

Negyvenöt szupersportkocsi vonult fel egy illegális autós találkozón

Negyvenöt szupersportkocsi vonult fel egy illegális autós találkozón