szerző:
hvg.hu

Adatlopás, online fizetési csalás, hackertámadás vagy éppen internetes zaklatás esetén jogi támogatást, valamint egyes esetekben biztosítási kártérítést is kínáló új biztosítást vezetett be a Generali.

A Generali új, lakásbiztosítás mellé igénybevezető „cyber” kiegészítő biztosítási csomagja háromféle csomagváltozat mellett négy területre terjed ki.

A vállalat közlése szerint biztosítási szolgáltatás vehető igénybe bank- és hitelkártyával, valamint személyes internetes hozzáférési adatokkal való visszaélés esetén. Informatikai távsegítség formájában segítenek az operációs rendszer számítógépre telepítésében, a biztonságos wifi-kapcsolat beállításában, illetve vírustámadás esetén a kártékony progra eltávolításában. A választható adathelyreállítási szolgáltatás az adatok visszanyerésében segít. Lehetőség van továbbá jogvédelmi szolgáltatást választani, ami akkor nyújt jogi segítséget, ha valakit online sérelem ér: információs bűncselekmény áldozata lesz, személyiségi jogai sérülnek, vagy webes úton kötött szerződéssel kapcsolatosan van jogi vitája.

Az új biztosítási terméke kiegészítéseként a Generali egy dedikált weboldalt is létrehozott a kiberbiztonság témájának, ahol gyakorlati tanácsokat adnak többek között a megfelelő jelszóhasználatról, a kétlépcsős azonosítás fontosságáról és az online vásárlás biztonságossá tételéről.

Hasonlóan a technikai berendezések védelmét szolgálja a magyar piacon már régóta elérhető készülékbiztosítás. Hogy milyen esetekben nyújt segítséget és mikor éri meg megkötni, arról korábbi összeállításunkban olvashat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!