szerző:
hvg.hu

Mintha csak az előző negyedév statisztikáit olvasnánk: nincs változás az okosórák népszerűségében, ugyanazok a gyártók uralják az élmezőnyt.

Nem történt nagy változás az elmúlt negyedévben az okosórák piacán: ezt a szegmenst – 17 százalékos piaci részesedéssel – továbbra is az Apple uralja – derül ki az IDC második negyedévre vonatkozó felméréséből. A vezető pozíció hátterében az LTE-képes Apple Watch Series 3 iránti erős kereslet áll. A 17 százalékos részesedés egyébként 4,7 millió eladott okosórát jelent. (Az Apple szerdai bejelentése szerint ez egyúttal azt is jelenti, hogy nem csak az okosórák között a legnépszerűbb az Apple Watch, hanem az aktuálisan piacon lévő mindenféle karórák legkelendőbbje. A vállalat ezt annak apropóján közölte, hogy lehullt a lepel az új Apple-óráról.)

A második hely továbbra is a Xiaomié: a szóban forgó negyedévben 4,1 millió okosórát sikerült eladnia. Legkeresettebbek a Mi Band különféle változatai voltak, illetve a gyerekeknek készült okosórák.

A harmadik hely a Fitbité, bár az értékesítésében folyamatos a csökkenés. A Fitbit Versával sikerült kicsit kibővíteni a felhasználói bázist, és az 1,1 millió eladott darab volt a második legnagyobb számban értékesített egyedi modell.

A negyedik hely a Huaweié, az ötödiken pedig a Garmin áll. A Huawei elsősorban a kínai piacokra fókuszál, és elég jól bejött neki a Honorral való kettős marketingstratégia. A Garminnak sikerült maga mögé utasítania a Samsungot fitneszorientált Vivo-vonulatával (a Vivoactive HR modellt mi is kipróbáltuk) és az új golf-központú Approach S10-zel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Csúnya vereségbe futott bele a Fradi

Csúnya vereségbe futott bele a Fradi

Miniszteri döntéssel emeltek nagyot az államtitkárok fizetésén

Miniszteri döntéssel emeltek nagyot az államtitkárok fizetésén

Elhunyt Princz Gábor

Elhunyt Princz Gábor

Sok volt a jóból: amikor már annyit járt az ember a Holdra, hogy meg is unta

Sok volt a jóból: amikor már annyit járt az ember a Holdra, hogy meg is unta

Az LMP vizsgálja, mennyire szennyezett a levegő az országban

Az LMP vizsgálja, mennyire szennyezett a levegő az országban

A Veszprém győzelme olyan, "mint egy nagy tábla csoki"

A Veszprém győzelme olyan, "mint egy nagy tábla csoki"