szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mintha csak az előző negyedév statisztikáit olvasnánk: nincs változás az okosórák népszerűségében, ugyanazok a gyártók uralják az élmezőnyt.

Nem történt nagy változás az elmúlt negyedévben az okosórák piacán: ezt a szegmenst – 17 százalékos piaci részesedéssel – továbbra is az Apple uralja – derül ki az IDC második negyedévre vonatkozó felméréséből. A vezető pozíció hátterében az LTE-képes Apple Watch Series 3 iránti erős kereslet áll. A 17 százalékos részesedés egyébként 4,7 millió eladott okosórát jelent. (Az Apple szerdai bejelentése szerint ez egyúttal azt is jelenti, hogy nem csak az okosórák között a legnépszerűbb az Apple Watch, hanem az aktuálisan piacon lévő mindenféle karórák legkelendőbbje. A vállalat ezt annak apropóján közölte, hogy lehullt a lepel az új Apple-óráról.)

A második hely továbbra is a Xiaomié: a szóban forgó negyedévben 4,1 millió okosórát sikerült eladnia. Legkeresettebbek a Mi Band különféle változatai voltak, illetve a gyerekeknek készült okosórák.

A harmadik hely a Fitbité, bár az értékesítésében folyamatos a csökkenés. A Fitbit Versával sikerült kicsit kibővíteni a felhasználói bázist, és az 1,1 millió eladott darab volt a második legnagyobb számban értékesített egyedi modell.

A negyedik hely a Huaweié, az ötödiken pedig a Garmin áll. A Huawei elsősorban a kínai piacokra fókuszál, és elég jól bejött neki a Honorral való kettős marketingstratégia. A Garminnak sikerült maga mögé utasítania a Samsungot fitneszorientált Vivo-vonulatával (a Vivoactive HR modellt mi is kipróbáltuk) és az új golf-központú Approach S10-zel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2700 dollárt fizettek ki egy iPhone-ért, amelyen elcsúszott a logó

2700 dollárt fizettek ki egy iPhone-ért, amelyen elcsúszott a logó

Bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Már elektromos autót is gyártunk, megérkezett a Mercedes EQB

Már elektromos autót is gyártunk, megérkezett a Mercedes EQB