szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még az Apple-t is meglepte, hogy mekkora sikere lett nemrég bemutatott okosórájának. Egy ilyen nagy cégnek persze mindig van B terve is.

Egyre hosszabb a várakozási idő az Apple Watch Series 4-re, jelezve, hogy az igazi sikert ebben az évben nem is a 2018-as iPhone-ok, hanem az újgenerációs okosóra jelentheti. Pedig nem állt meg a gyártás: az okosórát készítő Quanta Computer (Changsu, Kelet-Kína) már maximális kapacitással dolgozik – írja a Digitimes. Ez pedig annak a jele, hogy még maga az Apple sem számított ilyen nagy keresletre.

Persze nem az Apple-ről lenne szó, ha a vállalatnak nem volna B terve: a korábbi 3-as széria előállításában közreműködő Compal Electronicsot is bevonná az órák gyártásába. A termelés fellendülése azonban nem várható egyik napról a másikra, hiszen a Compalnak is időre van szüksége ahhoz, hogy felkészítse a gyártósorait. Annak ellenére ugyanis, hogy sok a tervezési hasonlóság a tavalyi és az idei széria között, valójában egy teljesen más termékről van szó. Novemberben viszont már teljes kapacitással dolgozhat a Compal is.

©

Ez az időzítés mindenesetre tökéletes lehet az Apple számára, hiszen így felkészülten várhatja az ünnepi szezont, amelyben minden bizonnyal rekordot döntenek majd az okosórák eladási számai. A piaci szakértők azt jósolják, hogy ebben az évben összességében 18-19,5 millió Apple Watch talál majd gazdára, ami jól megdobhatja az Apple-okosórák jelenlegi 35 százalékos piaci részesedését.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát

A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát

Az elektromos autóknak is betett a texasi fagy

Az elektromos autóknak is betett a texasi fagy

Szlávik János szerint egyértelműen a brit variáns áll a meredeken emelkedő fertőzöttszám mögött

Szlávik János szerint egyértelműen a brit variáns áll a meredeken emelkedő fertőzöttszám mögött