szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem csak remek telefon, töltőállomásnak sem utolsó a kedden bemutatott Mate 20 Pro. Mutatjuk a funkciót, amellyel más mobilokat is tölthet, ha aktiválja a vonatkozó beállítást.

A vezeték nélküli töltés remek találmány, hiszen így kábelek nélkül, sokkal kényelmesebben lehet energiához juttatni mobilunkat. A Huawei kedden bemutatott Mate 20 Prója is rendelkezik ezzel a lehetőséggel, mely ráadásul némi csavart is tartogat: a telefon ugyanis más készülékeket is képes tölteni.

Nem eget rengető trükkről van szó, a Huawei mindössze annyit csinált, hogy a töltőpadok funkcióját új mobiljába építve lehetővé tette, hogy más készülékek energiát tudjanak elszívni tőle. Ez minden olyan mobilnál működik, amely támogatja a Qi töltés technológiáját, használatához pedig semmi egyéb nem szükséges: egyszerűen aktiválni kell a Mate 20 Pro beállítási között, majd pedig a merülőben lévő készüléket ráhelyezni a mobilra. Itt 6:44-től egy iPhone Xs Max-szal mutatják be a funkció működését:

Mivel ebben az esetben a Huawei készletei “vándorolnak át" a tölteni kívánt telefonba, értelemszerű, hogy előbbi veszít is valamit a kapacitásából. Mindenesetre remek húzás ez, főleg akkor, ha nincs más lehetőség a kéznél.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sokkal jobb, mint a Google Fordító, és most már magyarul is tud

Sokkal jobb, mint a Google Fordító, és most már magyarul is tud

Merjünk kicsit álmodni: teszten a kompakt Mercedes EQA villanyautó

Merjünk kicsit álmodni: teszten a kompakt Mercedes EQA villanyautó

Jön az Apple, és felforgatja az autóipart

Jön az Apple, és felforgatja az autóipart