szerző:
hvg.hu

Szokatlan tervvel orvosolná az Egyesült Államok hadserege az egyre nagyobb problémát okozó létszámhiányt: a gamereket fogják megszólítani az elkövetkező időszakban.

A világcégek mára felismerték, hogy az óriási pénzt mozgató és termelő e-sporton keresztül hatalmas tömegek érhetők el, ami pedig egy szolgáltatás beindításához is elegendő lehet. Most azonban egy szokatlan szereplő, az Egyesült Államok hadserege látta meg a profi videojátékozásban rejlő potenciált.

Természetesen nem a katonák újfajta kikapcsolódásáról van szó, a szervezetnek ugyanis eltökélt célja, hogy egy katonai e-sport-divízió beindításával az amerikai haderő is képviseltesse magát a legkomolyabb megmérettetéseken. Emellett úgy hiszik, hogy a videojátékokkal sikeresen szólíthatják meg a fiatal generációt, akiknek bizonyíthatják: a hadseregben való szolgálat nem feltétlen az éjszakai őrjáratról szól.

©

A felhívás érdekessége, hogy nem csak civilek jelentkezését várják, tartalékosok és veteránok is kipróbálhatják magukat, ráadásul PC-s és konzolos "szakasz" is van, attól függően, melyik platformot kedveli valaki. A játékok között összesen kilenc darab található, mind e-sport-keretekre szabott cím: olyan, mint a Call of Duty, a Tekken, a FIFA, de napjaink két legnépszerűbb programja, a PUBG és a Fortnite is ott van a listán.

Az illetékesek abban reménykednek, hogy a hadsereg különös akciójával továbbnövelhető majd az újoncok száma, ezen a téren ugyanis komoly hiány mutatkozik, amelynek az afganisztáni és az iraki hadjáratok megítéléséhez van köze. Sokan egyszerűen nem akarnak katonának jelentkezni, aminek hatására az aktív állomány is jelentősen csökkent. A legfrissebb adatok szerint mindössze 476 ezren szolgálnak az Egyesült Államok haderejénél.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Puzsér mögött az LMP

Puzsér mögött az LMP

Lavina Romániában: meghalt egy túrázó

Lavina Romániában: meghalt egy túrázó

Még most elintézheti, hogy jövőre egy kis plusz pénzhez jusson

Még most elintézheti, hogy jövőre egy kis plusz pénzhez jusson

Orbán Viktor megmutatta az adventi koszorújukat (fotó)

Orbán Viktor megmutatta az adventi koszorújukat (fotó)

Huawei: a franciák és a németek nem aggódnak

Huawei: a franciák és a németek nem aggódnak

Ezrek az utcán, nézze meg, közben milyen kihalt a Kossuth tér - fotó

Ezrek az utcán, nézze meg, közben milyen kihalt a Kossuth tér - fotó