szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szokatlan tervvel orvosolná az Egyesült Államok hadserege az egyre nagyobb problémát okozó létszámhiányt: a gamereket fogják megszólítani az elkövetkező időszakban.

A világcégek mára felismerték, hogy az óriási pénzt mozgató és termelő e-sporton keresztül hatalmas tömegek érhetők el, ami pedig egy szolgáltatás beindításához is elegendő lehet. Most azonban egy szokatlan szereplő, az Egyesült Államok hadserege látta meg a profi videojátékozásban rejlő potenciált.

Természetesen nem a katonák újfajta kikapcsolódásáról van szó, a szervezetnek ugyanis eltökélt célja, hogy egy katonai e-sport-divízió beindításával az amerikai haderő is képviseltesse magát a legkomolyabb megmérettetéseken. Emellett úgy hiszik, hogy a videojátékokkal sikeresen szólíthatják meg a fiatal generációt, akiknek bizonyíthatják: a hadseregben való szolgálat nem feltétlen az éjszakai őrjáratról szól.

©

A felhívás érdekessége, hogy nem csak civilek jelentkezését várják, tartalékosok és veteránok is kipróbálhatják magukat, ráadásul PC-s és konzolos "szakasz" is van, attól függően, melyik platformot kedveli valaki. A játékok között összesen kilenc darab található, mind e-sport-keretekre szabott cím: olyan, mint a Call of Duty, a Tekken, a FIFA, de napjaink két legnépszerűbb programja, a PUBG és a Fortnite is ott van a listán.

Az illetékesek abban reménykednek, hogy a hadsereg különös akciójával továbbnövelhető majd az újoncok száma, ezen a téren ugyanis komoly hiány mutatkozik, amelynek az afganisztáni és az iraki hadjáratok megítéléséhez van köze. Sokan egyszerűen nem akarnak katonának jelentkezni, aminek hatására az aktív állomány is jelentősen csökkent. A legfrissebb adatok szerint mindössze 476 ezren szolgálnak az Egyesült Államok haderejénél.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rossz levegő visszafordíthatatlanul roncsolhatja a látást

A rossz levegő visszafordíthatatlanul roncsolhatja a látást

Tállai: 1,6 millió család és félmillió cég kérte a törlesztési moratóriumot

Tállai: 1,6 millió család és félmillió cég kérte a törlesztési moratóriumot

Tudományos kudarc: leállítják az egyik francia vakcinajelölt munkálatait

Tudományos kudarc: leállítják az egyik francia vakcinajelölt munkálatait