szerző:
hvg.hu

Mindent elkövet az Epic Games, hogy komoly konkurenciát állítson a Steamnek, valamint a Play áruháznak, és saját szoftverboltjára terelje a játékosok figyelmét.

Csak néhány napja, hogy elindult a Fortnite-ot sikerre vivő Epic Games online szoftverboltja, máris új akciót hirdettek: minden második héten egy ingyenjátékkal kedveskednek majd azoknak, akik az áruház felületére kattintanak. Az ingyenessé tett programokat bárki letöltheti, aki regisztrál magának egy fiókot.

A gesztus azért is szokatlan, mert az áruház múlt heti indulásakor már bejelentett egy-egy ingyenes játékot az Epic Games, köztük egy olyat, ami a konkurens Steamen jelenleg is több ezer forintba kerül. A kiadó mindezt azzal fejelte most meg, hogy felületükön nem időszakosan lehet majd ingyenjátékokra számítani, hanem állandó jelleggel, a jövő évben is.

Az ingyenesség az Epic különösen nagylelkű cégfilozófiájának része: a bevételmegoszlás esetükben egész máshogy működik, a fejlesztők több pénzt tehetnek zsebre, szemben a piac két legnagyobb szereplőjével, a Steammel és a Play áruházzal. Ők ugyanis 30 százalékot csípnek le az eladott játékokban értékesített javakból, így a készítőknek kevesebb jut.

Az Epic Gamest vezető Tim Sweeney szerint sem a Google, sem a Valve nem becsüli meg eléggé a tehetséges játékfejlesztőket, ők azonban kitaláltak valamit, ami illeszkedik napjaink (pénzügyi) elvárásaihoz. A kiadó ráadásul a kezdő vállalkozásokat is támogatja azzal, hogy népszerű játékmotorukhoz olcsóbb hozzáférést biztosít.

Az Epicnek már korábban is sikerült borsot törnie a Google orra alá: a Fortnite androidos debütálásakor a Play áruház helyett saját felületükön tették elérhetővé a telepítőfájlokat. A Google a lépéssel rengeteg pénztől esett el, és esik el azóta, hogy a játék Androidra is megjelent.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Napkeltétől kutatnak tovább a Premier League-csatár repülője után

Napkeltétől kutatnak tovább a Premier League-csatár repülője után

Jó hír: érkezik a kétkijelzős mobil olcsóbb változata

Jó hír: érkezik a kétkijelzős mobil olcsóbb változata

Íme a cuki apróság, amivel a Honda betör a villanyautók piacára

Íme a cuki apróság, amivel a Honda betör a villanyautók piacára

Megdőlt a mexikói gyilkosság-csúcs

Megdőlt a mexikói gyilkosság-csúcs

Gyomirtót mutattak ki Franciaországban kapható pelenkákban

Gyomirtót mutattak ki Franciaországban kapható pelenkákban

Rektor: Nem indul vizsgálat a szegedi egyetem rektorhelyettesének "ügyében"

Rektor: Nem indul vizsgálat a szegedi egyetem rektorhelyettesének "ügyében"