szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindent elkövet az Epic Games, hogy komoly konkurenciát állítson a Steamnek, valamint a Play áruháznak, és saját szoftverboltjára terelje a játékosok figyelmét.

Csak néhány napja, hogy elindult a Fortnite-ot sikerre vivő Epic Games online szoftverboltja, máris új akciót hirdettek: minden második héten egy ingyenjátékkal kedveskednek majd azoknak, akik az áruház felületére kattintanak. Az ingyenessé tett programokat bárki letöltheti, aki regisztrál magának egy fiókot.

A gesztus azért is szokatlan, mert az áruház múlt heti indulásakor már bejelentett egy-egy ingyenes játékot az Epic Games, köztük egy olyat, ami a konkurens Steamen jelenleg is több ezer forintba kerül. A kiadó mindezt azzal fejelte most meg, hogy felületükön nem időszakosan lehet majd ingyenjátékokra számítani, hanem állandó jelleggel, a jövő évben is.

Az ingyenesség az Epic különösen nagylelkű cégfilozófiájának része: a bevételmegoszlás esetükben egész máshogy működik, a fejlesztők több pénzt tehetnek zsebre, szemben a piac két legnagyobb szereplőjével, a Steammel és a Play áruházzal. Ők ugyanis 30 százalékot csípnek le az eladott játékokban értékesített javakból, így a készítőknek kevesebb jut.

Az Epic Gamest vezető Tim Sweeney szerint sem a Google, sem a Valve nem becsüli meg eléggé a tehetséges játékfejlesztőket, ők azonban kitaláltak valamit, ami illeszkedik napjaink (pénzügyi) elvárásaihoz. A kiadó ráadásul a kezdő vállalkozásokat is támogatja azzal, hogy népszerű játékmotorukhoz olcsóbb hozzáférést biztosít.

Az Epicnek már korábban is sikerült borsot törnie a Google orra alá: a Fortnite androidos debütálásakor a Play áruház helyett saját felületükön tették elérhetővé a telepítőfájlokat. A Google a lépéssel rengeteg pénztől esett el, és esik el azóta, hogy a játék Androidra is megjelent.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!