szerző:
hvg.hu

Nem csak pénzhez, rengeteg tapasztalathoz is hozzájutott az Epic Games, amikor a Fortnite androidos verzióját a Play Áruház helyett saját weboldalukon kezdték terjeszteni. Most itt a bejelentés: megcsinálták a maguk szoftverboltját.

Hosszú hetek után derült csak ki, hogy Androidon a Play Áruház megkerülésével fogja elérhetővé tenni népszerű játékát az Epic Games, hogy így tiltakozzanak a Google politikája ellen. A lépéssel a cég azt akarta elérni, hogy ne kelljen átadnia a Fortnite-ban eladott, digitális javak után járó pénzek 30 százalékát a keresőóriásnak. A meglepő húzás mellett a biztonsági szakemberek sem tudtak szó nélkül elmenni.

Az Epic Games bejelentése szerint a vállalat mostanra kellő tapasztalatot (és pénzt) gyűjtött egy konkurens szolgáltatás indításához, amit az előző órákban el is indítottak: az Epic Store a vállalat mindenki előtt nyitva álló, digitális szoftveráruháza. A cég nem titkolta, hogy a Steam és a Play Áruház mintájára készült bolttal a piac két legnagyobb uralkodóját kívánják megszorongatni.

Az áruház mindezt újfajta bevételmegosztással szeretné elérni: míg a Steam és a Google boltja is egyaránt 30 százalékra tart igényt, az Epic Games mindössze 12 százalékot kér a felületükön eladott programok árából. Ráadásul azok, akik a cég által fejlesztett grafikus motort, az Unreal Engine 4-et használják, a fejlesztőeszköz licencdíjából 5 százalék kedvezményt kapnak.

Az Epic Games vezetője, Tim Sweeney azt mondta, a 70/30 százalékos megoszlás mára idejétmúlt, ők pedig kitaláltak valamit jobbat, amivel a fejlesztők is jól járnak.

A bolt már elérhető, az Epic ráadásul nem bízza a véletlenre: a nagy sikerű víz alatti, nyitott világú Subnauticát december 14. és 27. között ingyen osztogatják majd az oldalra érkezőknek. A túlélőjáték a Steamen jelenleg 30 euró körüli árért, vagyis kb. 9000 forintért szerezhető be.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Atomfegyverek indítására alkalmas orosz gépek érkeztek Venezuelába

Atomfegyverek indítására alkalmas orosz gépek érkeztek Venezuelába

Akkora show-n mutatták be az új magyar buszt, mint egy luxus-Mercedest – képek

Akkora show-n mutatták be az új magyar buszt, mint egy luxus-Mercedest – képek

Bécsben a biciklisek negyede télen sem teszi le a kerékpárt

Bécsben a biciklisek negyede télen sem teszi le a kerékpárt

Újabb autóipari cégnek ad 3,9 milliárd forintot a kormány

Újabb autóipari cégnek ad 3,9 milliárd forintot a kormány

Gomperz: Rabok leszünk vagy szabadok?

Gomperz: Rabok leszünk vagy szabadok?

Délutánra elvonul a csapadékos idő

Délutánra elvonul a csapadékos idő