szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az osztrák AV-Comparatives 250 vírusirtót tesztelt le, amelyből szinte alig akad, ami ténylegesen megvédi a készüléket a rá leselkedő kártevőktől.

Egy új eszköz vásárlása esetén az első dolog, amit a tulajdonosnak érdemes megcsinálnia, az az, hogy beszerez egy jó vírusirtót. Az ilyen programok tesztelésével foglalkozó osztrák AV-Comparatives szerint ha ezt megtesszük, az androidos készülékek esetében nagyon figyelni kell, hogy milyen programot telepítünk az eszközünkre – mert a legtöbb hatástalan.

A cég szerint a programom egy százaléka sem volt képes kivédeni a rázúdított mintegy 2000 malware támadását. Emellett az alkalmazások több mint kétharmada még a 30 százalékos védelmi arányt sem érte el. A szakemberek szerint a fejlesztőknek valószínűleg nem is volt a programokkal különösebb szándékuk, csak az, hogy pénzt szerezzenek az alkalmazásokból.

A cég emberei 250 appot teszteltek, amelynek túlnyomó többsége csak annyi célt szolgált, hogy reklámokat jelenítsen meg. Ugyanakkor voltak olyan fejlesztések – mint például a Norton vagy az Avast –, amelyek tényleg keresték és megtalálták az adott vírust. Lelombozó:

csupán 23 ilyen, hatékony alkalmazást találtak.

A kevésbé biztonságos alkalmazások közül a legtöbb minden más appot blokkol, függetlenül attól, hogy az valóban a Google Playből származik-e. Az AV-Comparatives szerint a hasonló esetek kivédésére minden létező vírusirtónak profi weboldallal kell rendelkeznie, amely tartalmazza az adatvédelmi irányelveket is. Emellett az sem volna baj, ha a felhasználók a tényleges beszerzés előtt néhány héten át ki tudná próbálni az appot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oltóközponttá alakítja irodái egy részét a Google

Oltóközponttá alakítja irodái egy részét a Google

Biden megvált Trump kólarendelő gombjától

Biden megvált Trump kólarendelő gombjától

Méz-királynő – Páratlan felvételek egy bámulatra és irigylésre méltóan tiszta életről

Méz-királynő – Páratlan felvételek egy bámulatra és irigylésre méltóan tiszta életről