szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple-től és a Qualcommtól elcsábított, chipkészleteken dolgozó mérnökök távoznak a Google-től. Van, aki már megkongatná a vészharangot, azonban még nem ilyen rossz a helyzet.

Egyszerre három mérnök is búcsút mond a Google-nek, valamennyien chipsetek tervezésével foglalkoztak. Az ügy érdekessége, hogy a szóban forgó munkavállalók (John Bruno, Manu Gulati, Vinod Chamarty) nemrég óta dolgoztak itt, és az Apple-től, illetve a Qualcommtól érkeztek, hogy segítsenek a Google-nek a házon belüli fogyasztói szintű chipek fejlesztésében.

Érthető, ha egy ilyen hír azonnal találgatásokhoz vezet a Google sajátmárkás chipjeinek jövőjével kapcsolatban, s akár az is feltételezhető, hogy mindez nem lehet túl jó hatással a Google hardverdivíziójára, illetve azon törekvésére, hogy saját chipekkel tudja megkülönböztetni a Pixeleket a konkurens eszközöktől.

A realitásokat nézve azonban semmi ok még megkongatni a vészharangot, túl sok kárt nem okoznak/okozhatnak a mostani felmondások. A chiptervezéssel, -gyártással kapcsolatos projektek ugyanis általában évekig tartanak, és számos (nem egy vagy két) mérnököt foglalkoztatnak. Tűzhöz közeli források szerint az érintett projektek tovább folynak, azaz a három mérnök távozásának nem lesz jelentősebb hatása – írja az Android Headlines.

A Google ugyan megerősítette a szakemberek távozását, azonban nem kívánt kommentárt fűzni hozzá. Amúgy a technológiai iparágban nem ritkák az ilyesfajta mozgolódások, a munkavállalók gyakran váltanak az Apple, a Google, a Qualcomm, a Facebook és egyéb nagy cégek között.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
18 ezer földrengés után vulkánkitörés következhet Izlandon

18 ezer földrengés után vulkánkitörés következhet Izlandon

A magyaroknak nagyon tetszik az elektromos autó, csak nem tudják kifizetni

A magyaroknak nagyon tetszik az elektromos autó, csak nem tudják kifizetni

Az Apple új ötlete: jöhetnek a titánborítású készülékek, spéci bevonattal

Az Apple új ötlete: jöhetnek a titánborítású készülékek, spéci bevonattal