szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába a modern technika, néha a pontosnak tűnő navigációs szoftverek is képesek komoly fejfájást okozni az embernek. Ezúttal a Google Térkép volt a humoránál.

Senki sem szeret a dugó közepén várakozni, így érthető, hogy tucatnyi autós élt a lehetőséggel, amikor a Google Térkép egy "gyorsabb" kerülőutat javasolva azt tanácsolta a Colorado állambeli Denver egyik útján veszteglő sofőröknek, kövessék az utasításokat.

A probléma ott kezdődött, hogy a Pena Boulevard nevű szakaszon komoly torlódás alakult ki, sokan pedig attól tartottak, nem érnek ki a reptérre. A Maps azonban jelezte, tud egy kerülőutat, amin keresztül hajtva a 43 perces út 23 perc alatt is letudható.

©

De nem volt az: az alkalmazás egy földútra vitte a tömeghatás miatt tucatjával a kerülőutat választó autósokat, akik kisvártatva mind elakadtak. A javasolt alternatíva ugyanis nem volt olyan állapotban, hogy azon végig lehessen hajtani, legfőképp a sár miatt.

A CNN cikke szerint csaknem 100-an estek csapdába a Google Térképe miatt, habár voltak, aki ki tudtak kecmeregni onnan, a többség azonban elakadt. Ezt a jelenetet az egyik szerencsésebb sofőr, Connie Monsees is rögzítette, neki például sikerült kimenekülnie.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!