szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közösségi médiára fókuszál az a konferencia, amit a Trump-kormányzat tervez tető alá hozni, ám friss sajtóhírek szerint a rendezvényre pont azok nem kaptak meghívást, akiknek ott lenne a helyük.

Donald Trump amerikai elnök több alkalommal hangoztatta már, hogy a Facebook és a Google nem kedvelik őt. Mindezt arra hivatkozva állítja, hogy ezek az oldalak szerinte kihagynak bizonyos részleteket a mondandójából, egyes témáknak pedig minimális teret sem adnak.

Bár az utóbbi időben mintha alábbhagyott volna a technológiai cégek ekézése az elnök részéről, a dolog nem szűnt meg, sőt: úgy hírlik, egy szervezés alatt álló konferencia, mely épp a közösségi médiáról szól majd, nem látja szívesen a két legfontosabb szereplőt, a Facebookot és a Twittert.

A rendezvény témája még nem ismert, de ahogy a CNN írja, várhatóan az is szóba kerül majd, hogyan működnek ezek a hálózatok, és milyen szabályok alapján szűrik a felületükön megjelenő tartalmakat. Donald Trump számtalanszor bírálta e cégeket, mert úgy véli, mind a Facebook, mind pedig Twitter ellenzi a konzervatív szereplőket – köztük őt is.

A CNN azt is tudni véli, hogy a konferencián válogatott vendégek szólalnak majd fel, a Facebooktól és a Twittertől viszont senkit nem hívtak.

Mindez azért sem jelent sok jót, mert ugyancsak Trump volt az, aki néhány napja arról beszélt, nem az orosz hackerek, hanem ezek a vállalatok jelentenek nagy veszélyt a világra. (Miközben az orosz kiberbűnözők már az amerikai áramszolgáltatók számítógépes rendszereibe is bejutottak tavaly.) Az amerikai elnök szerint a Google és a Twitter olyannyira problémás tényezők, hogy a közelgő, a 2020-as elnökválasztási kampányt is védeni kell tőlük, mert fennáll a veszély, hogy a folyamatot manipulálhatják. Arról persze már egy szót sem szólt Trump, hogy a FireEye kiberbiztonsági cég jelentése szerint az oroszok a májusi uniós választásra is szemet vetettek, miközben ők álltak a mögött a propagandahullám mögött is, amelyik csak a Facebookon 126 millió amerikai befolyásolhatott a 2016-os elnökválasztáskor.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kásler: A magyar egészségügy bírni fogja a nyomást

Kásler: A magyar egészségügy bírni fogja a nyomást

Deutsch Tamásnak egy néppárti képviselő magyarázta el, mi a különbség a Gestapo és az EU között

Deutsch Tamásnak egy néppárti képviselő magyarázta el, mi a különbség a Gestapo és az EU között

Prieger Zsolt: Operettországban a merész farkasból bármikor lehet engedelmes kutya

Prieger Zsolt: Operettországban a merész farkasból bármikor lehet engedelmes kutya