szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Többször is felröppent már a hír, hogy lesz újabb kiadása az Apple olcsó iPhonejának, az iPhone SE-nek. A legújabb értesülések biztosak abban, hogy jövő tavasszal végre tényleg megérkezik ez a telefon.

2016 márciusában jelent meg az iPhone SE, amelynek köszönhetően a kevésbé tehetősek is a magukénak tudhattak egy Apple-márkás telefont. Igen kedvező volt a készülék fogadtatása, és többször is tudni vélték, hogy jön az újabb változata. Mindez azonban nem történt meg eddig, mert ugyan tavaly kiadták az iPhone XR-t, az a maga 300 ezer forintos árával csak olcsóbb (mint a 400 ezer fölötti csúcsmodellek), de még mindig messze van az olcsótól.

Nikkei Asian Review úgy tudja, hogy jövő tavasszal tényleg megérkezik az iPhone SE második kiadása. Állítólag 4,7”-es LCD kijelzője lesz, ami hasonló az iPhone 8-éhoz – az eredeti iPhone SE megjelenítője 4”-es volt. Amennyiben az Apple követné a hagyományokat, akkor az iPhone SE belső része hasonlítana az akkor aktuális drága iPhone-modellekéhez, azaz A13 processzor kerülne bele. (2016-ban ugyanis a 399 dolláros iPhone SE-nek ugyanolyan A9 processzora volt, mint a 649 dolláros iPhone 6-nak.) A készülék nevét még nem tudni, mint ahogyan az árát sem, de mivel az iPhone SE utódjáról van szó, várhatóan nem lesz drága. Aki pedig drága iPhone-t szeretne, az vegye meg a 2019-es modellek valamelyikét, vagy várja meg az 5G-s iPhone-t.

A Nikkei szerint az iPhone SE-vel piaci részesedésén javítana az Apple. Ráadásul egy olcsóbb, azaz többekhez eljutó készülék nemcsak a darabszámban jelentene növekedést, hanem azt is magával hozná, hogy többen neveznének be az Apple fizetős szolgáltatásaira is. Ezen felül példaként lebeghet az Apple szeme előtt a Samsung, a gyártó Galaxy A sorozatának eszközei biztosították, hogy a Samsung a második negyedévben visszatérjen a globális növekedéshez hat, egymást követő negyedév csökkenése után.

Ha értesülni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy 21 éves nő is van a járvány újabb áldozatai között

Egy 21 éves nő is van a járvány újabb áldozatai között

A fele sem igaz annak, amit a gazdaság védelméről ígért a kormány

A fele sem igaz annak, amit a gazdaság védelméről ígért a kormány

Fegyverért cserébe iPadek: súlyos vesztegetési ügybe keveredett az Apple biztonsági főnöke

Fegyverért cserébe iPadek: súlyos vesztegetési ügybe keveredett az Apple biztonsági főnöke