szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Adobe bevetette a Sensei nevű mesterséges intelligenciáját, hogy még egyszerűbben lehessen még jobb végeredményt kihozni a képekből és videókból.

A Photoshopot fejlesztő Adobe néhány évvel ezelőtt saját mesterséges intelligenciát készített, hogy jobb legyen a fotók és videók szerkesztése. A munkát segítő algoritmust már megtalálni a Photoshopban, tavasszal pedig az After Effects is kapott egy ehhez kapcsolódó funkciót.

Az Adobe szoftvereiből jelenleg kétféle változat érhető el: a teljes verzió, amit inkább a pro felhasználóknak ajánl a cég, valamint az Elements, ami egy jóval egyszerűbb kezelőfelületet és használhatóságot kínál. A Sensei – merthogy így hívják az Adobe mesterséges intelligenciáját – által támogatott új funkciók most ez utóbbi verziókba "költöztek be".

A Photoshop Elements 2020-ban például mostantól egyetlen kattintással megjelölhetjük, a képből mit szeretnénk kiemelni, majd azt új háttér elé vagy egy másik fotóra is rátehetjük azt.

©

A Sensei emellett képes automatikusan kijavítani a fotón szereplő egyének bőrhibáit is.

©

További újdonság a képszerkesztőben, hogy a program egyetlen kattintással csinál színeset egy fekete-fehér felvételből, vagy teszi még szebbé a már eredetileg is színes képeket.

©

Emellett két "használati utasítással" ellátott szerkesztési mód is került a programba, hogy a felhasználók szebb képeket tudjanak készíteni.

A Photoshop mellett a videószerkesztő Premiere egyszerűsített változata, a Premiere Elements 2020 is kapott néhány izgalmas újdonságot. Ilyen például, hogy egyetlen kattintással kiszűrhetjük a zajt a felvételekről.

©

A mesterséges intelligencia emellett képes felismerni a videóban látható eseményeket, majd azokat fel is címkézi, hogy könnyebb legyen utána velük dolgozni.

A Premiere Elements 2020 öt szerkesztési módhoz kapott "használati utasítást", így nemcsak a fotók, a videók készítésénél is fejleszthetjük a tudásunkat.

A két szoftver már elérhető: egyenként 100 dollárba (kb. 30 ezer forint) kerülnek, de ha valaki a kettőt együtt akarja beszerezni, 150 dollárt (kb. 45 ezer forint) kell érte fizetnie.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Merkely: Most semmi esélyét nem látom annak, hogy nyissunk

Merkely: Most semmi esélyét nem látom annak, hogy nyissunk

Vizsgálja Brüsszel a légitársaságok pénzvisszafizetési gyakorlatát

Vizsgálja Brüsszel a légitársaságok pénzvisszafizetési gyakorlatát