szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár az iPhone 5 immár történelem, a felhasználók 9 százaléka még mindig ilyen készüléket használ. Ők kapnak fontos üzenetet telefonjukra az Apple-től.

2012 szeptemberében, azaz több mint hét évvel ezelőtt jelent meg az iPhone 5, és ennyi idő bizony nagyon sok egy olyan dinamikusan fejlődő iparág életében, mint amilyen a mobiltechnológia. Ezzel együtt még mindig vannak (nem is kevesen), akik ezt a modellt használják. Számukra, pontosabban a telefonjukra küld fontos figyelmeztetést az Apple: még ezen a héten frissítsék iOS 10.3.4-re a telefonjukat, ellenkező esetben november 3. után

elveszítik az internet-kapcsolatot az eszközükön.

Ez pedig igen kemény szankció egy frissítés elmulasztásáért.

©

Az Apple egy támogatási dokumentumot is kiadott, amelyben részletesen is ismerteti a frissítés szükségességét.

Az iOS 10.3.4 magával hozott egy GPS hibajavítást. Ez a hiba az Apple további néhány hardverét is érinti, például az iPhone 4S-t, az iPad 2-t, a Retina Display-vel szerelt iPadet, a negyedik generációs iPadet, azonban a frissítés elmulasztása nem jár olyan komoly következményekkel, mint az iPhone 5 esetében.

Érdemes tehát mielőbb frissíteni, és nemcsak az említett hiba miatt, hanem azért is, mivel ha nem frissít valaki, akkor november 3. után már nem lesznek számára elérhetőek az OTA-szoftverfrissítések és az iCloud biztonsági mentések, és csak az iTuneson keresztül PC vagy Mac segítségével, kissé körülményesen tud az iOS 10.3.4-re váltani. Szóval ezúttal tényleg megéri az Update Now (Frissítés most) gombra kattintani.

Ha máskor is tudni szeretne az iPhone-os hírekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szigorít a kormány vagy csak fenyegetőzik vele? És ön mit lépne?

Szigorít a kormány vagy csak fenyegetőzik vele? És ön mit lépne?

Ön mit olvas el a járványról? Tönkreteheti az éjszakai alvását

Ön mit olvas el a járványról? Tönkreteheti az éjszakai alvását

Uniós beruházásokat vizsgál az OLAF és a rendőrség Keszthelyen

Uniós beruházásokat vizsgál az OLAF és a rendőrség Keszthelyen