szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aki azt szeretné, hogy novemberben is pontos lenne az iPhone-ján vagy iPadjén futó navigáció, esetleg időben szeretné megkapni a fontos e-mailjeit, annak frissítenie kell a készüléken futó iOS-t.

Figyelmeztetést adott ki az Apple azoknak az iPhone- és iPad-tulajdonosoknak, akik régebben kiadott készüléket használnak. A felhívás szerint az iPhone 5-ös (vagy annál régebbi), illetve az iPad 4-es (vagy annál régebbi) eszközök esetében szoftverfrissítést kell végrehajtani, hogy az elérhető legújabb verzió fusson rajtuk. Ez bizonyos modellek esetében az iOS 9.3.6-ot, míg másoknak az iOS 10.3.4-et jelenti. Egy dolog viszont biztos:

mindezt november 3-a előtt kell megtenni.

Az Apple szerint aki ezt nem teszi meg – a vonatkozó eszközök esetében –, azoknál a GPS, valamint a pontos dátum és idő meghatározásával is problémák lehetnek. Ez utóbbi azért is gond, mert kihathat más szolgáltatásokra is. Így például csúszhatnak a későbbi frissítések, de az e-mailek szinkronizálása is elmaradhat.

Aki nem frissít időben, az november 3-a után az iTunes-on keresztül teheti ezt meg.

A probléma nem az Apple-nél van – legalábbis nem teljesen. Arról az "életciklusról" van szó, amely a GPS műholdak működését meghatározza. Ez az ő Y2K-problémájuk, amiről itt írtunk részletesen.

A GPS műholdak számára az új időszámítás már április 6-án elkezdődött, ám a GSMArena beszámolója szerint vannak cégek, akik "haladékot kaptak" a saját rendszerük "újraindítására". Ilyen az Apple is, amely már kijött a megfelelő szoftverfrissítéssel, de azt a felhasználóknak is telepíteniük kell.

Ha máskor is tudni szeretne a fontos frissítések érkezéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Nagyon rákattantak az iPhone-osok az új szoftverre

Az Apple közzétette első statisztikáit az iOS 13 adaptációjáról. Nem született túl nagy meglepetés: az iPhone-osok rákattantak a szoftverre, azzal együtt, hogy többen hibák sorába futnak bele.

Levélben kérik a legismertebb olasz szótárt, kerüljön ki a puttana a nő szinonimái közül

Levélben kérik a legismertebb olasz szótárt, kerüljön ki a puttana a nő szinonimái közül

Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban

Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban

A konspirációs realizmus mesterének jó hírei vannak a harmadik világháborúról

A konspirációs realizmus mesterének jó hírei vannak a harmadik világháborúról