szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A napokban került nyilvánosságra egy Microsoft-szabadalom egy különös ötlettel, ami azt a problémát orvosolná, hogy helyhiány miatt nem lehet nagyobb teljesítményű hangszórót helyezni a kettő az egyben gépekbe, így a Surface Laptopokba sem.

Még tavaly április végén nyújtott be egy szabadalmat a Microsoft az Egyesült Államok szabadalmi hivatalába (USPTO), és az ötlet a napokban került nyilvánosságra. A Microsoft a gép támasztólábába helyezné el a hangszórót (hangszórókat), így nem kell szembesülnie helyhiánnyal. A hangszóró a gép felé nézve, aminek az volna az előnye, hogy a láb és a Surface Laptop közötti tér rezonanciadobozként működne, javítva a hangzást.

©

A Microsoft terelőlemezzel zárná be a teret, és gumit vagy valamilyen hasonló anyagot használna, hogy a támasztóláb és az asztal között is megfelelő legyen a kapcsolat. Az elképzelésben a fő hangszóró hagyományos, mágneses vagy piezoelektromos megoldású lenne, éd a mobiltelefonoknál használt mikrohangszórókat ültetne a terelőlapokra.

©

A számítógép figyelhetné a támasztóláb pozícióját, és menedzselhetne a küldő hangszóróra küldött hangok karakterisztikáját. Egyelőre csak egy szabadalomról van szó, úgyhogy garancia nincsen arra, hogy a Microsoft meg is fogja valósítani.

Ha máskor is tudni szeretne a Microsoft új ötleteiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!