szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemcsak újabb egészségügyi (mérős) lehetőségek érkeznek az Apple Watch Series 6-ban, hanem egyéb hasznos, többek között a szülőknek kedvező funkciók is szóba jöttek.

Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy az idei Apple Watch-csal mérni lehet majd a vér oxigénszintjét (aminek fontos szerepe van a szív és az agy egészségében), azonban nem csupán ez az újdonság kerül az órába. A 9to5Mac beszámolója szerint új óraszámlapokra, alváskövetésre, sőt szülői felügyeleti funkcióra is számíthatunk.

A watchOS 7-tel az Apple lehetővé teszi az óraszámlapok másokkal történő megosztását, ugyanis minden egyes számlapot egyedi fájlként kezelnek. A 9to5Mac által megszerzett korai iOS 14-ből derül ki ez, pontosabban az, hogy a felhasználók megoszthatják másokkal az egyes óralap-konfigurációkat az iOS-ban lévő Watch alkalmazás megosztási lapján. Azonban az az oldal szerint sem egyértelmű, hogy az óralapok megoszthatók-e közvetlenül az órák között.  A szolgáltatással testre szabhatók a meglévő óralapok, méghozzá különböző színekkel, stílusokkal. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a watchOS 7 támogatni fogja-e a külső gyártók számlapjait, avagy sem.

Úgy tűnik, az Apple annak a lehetőségén is gondolkozik, hogy a szülő iPhone-jával lehessen beállítani és kezelni a gyerek Apple-óráját, sőt egy telefonról akár több órát is. Ez a módszer szülői felügyeletet is kínál, az elérhető zenék és a kontaktok ellenőrzésével. A School Time nevű új szolgáltatással pedig azt is beállíthatja a szülő, hogy mit tehessen, és mit nem csemetéje az órával.

©

Megérkezik a watchOS 7-be a korábban bevezetett Infograph és Infograph Modular utódja, az Infograph Pro. Ezen belül is lesz egy tachyméter, azaz átlagsebességet is lehet majd mérni az órával. S végül, de messze nem utolsósorban, végre az Apple Watch-ban is megjelenhet gyárilag beépítve az alváskövetés. (Külsős appokkal ez most is megoldható.) Ezt a korai iOS 14 kódban felfedezett új információk is alátámasztják. A felhasználó személyre szabott alvási célt állíthat be az iPhone Health alkalmazásában. Az alkalmazás tanácsokat is ad az alvás időtartamának és minőségének javítására.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnt a kacsacsőrű emlősök fele, veszélyeztetetté kell nyilvánítani a fajt

Eltűnt a kacsacsőrű emlősök fele, veszélyeztetetté kell nyilvánítani a fajt

Visszafordítják az autósokat a Normafáról, ha betelt a parkoló

Visszafordítják az autósokat a Normafáról, ha betelt a parkoló

Az I., a X. és a XIII. kerületi bölcsődékben és óvodákban is találtak fertőzötteket

Az I., a X. és a XIII. kerületi bölcsődékben és óvodákban is találtak fertőzötteket