szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Biztató hírek érkeznek Kínából, kezd visszatérni az élet az eredeti kerékvágásba. Újra termelnek a gyárak, ami a technológiai eszközökre is hatással van.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Pár napja számoltunk be arról, hogy már egyre kevesebb időt kell várni a megrendelt Apple-termékekre, ami a kínai helyzet normalizálódására utal. Most újabb hír erősíti meg ezt: az Apple megszüntette azokat a vásárlási korlátozásokat, amelyeket többek között az iPhone-ra, az új iPad Próra és az új MacBook Air Kínán kívüli vásárlásaira vezetett be a múlt héten online áruházaiban.

Konkrétabban: az új MacBook Airből és Mac miniből ügyfelenként öt darabot lehetett venni, az új iPad Pro pedig két-két termékre korlátozódott a 11”-es, illetve 12,9”-es modellt illetően. iPhone-ból pedig csak kettőt lehetett vásárolni – írja a MacRumors.

Egyébként Kínában is vannak vásárlási korlátozások. Ez ugyan az iPhone-ra és a Mac minire nem vonatkozik, azonban továbbra is életben van az ügyfelenkénti öt MacBook Air megrendelési szabályozás. Elvileg az új iPad Prót sem lehet korlátlanul rendelni, azonban ez valóban csak elvi kitétel, ugyanis az eszközt még nem hagyták jóvá az országban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!