szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai haditengerészet egy törvényben meghatározott kötelezettsége miatt végül mégis kénytelen volt beszámolni a pilótáival történt, egyelőre megmagyarázhatatlannak tűnő UFO-észlelésekről. Szám szerint nyolcról.

Az amerikai védelmi minisztérium, vagyis a Pentagon nemrég három olyan videót is nyilvánosságra hozott, amelyen a szervezet szerint UFO-jelenség látható. A felvételeket amerikai katonák rögzítették, akik maguk is szemtanúi voltak a különös találkozásnak. Azt azonban, hogy mit láttak pontosan, máig nem sikerült kideríteni, a tárgyak eredete minden esetben rejtve maradt.

Most kiderült, hogy az amerikai haditengerészet (US Navy) is rendelkezik ilyen UFO-aktákkal, szám szerint nyolccal: az első hét jelentés Amerika keleti partján történt incidenseket részletez, a 2013-as és 2014-es évekből. A nyolcadik jelenség ennél később, 2019-ben történt. Ekkor egy ballonszerű tárgyat vélt felfedezni a jelentés írója, ami a magyarázat szerint egy időjárási eszköz lehetett. A tárgy reptetőjét azonban máig nem sikerült azonosítania a hadseregnek.

A nyolc új esetre az információ szabadságára vonatkozó amerikai törvény (Freedom of Information Act) alapján sikerült fényt derítenie a The Drive nevű oldalnak. E dokumentumokból derült ki például az is, hogy a jelenségeket megfigyelő pilóták igen részletesen le tudták írni, mi az, amit láttak, de amikor a tárgyak eredetéről faggatták őket, a katonák már nem tudtak felelni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!