szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nincs szerencséje a közösségi oldalakkal mostanában az amerikai elnöknek. Miután a Twitter nemrég hazugságon kapta Donald Trumpot, most három platformról is eltűnt a legújabb videója.

A jelek szerint egyre kevésbé van szerencséje a közösségi oldalakkal Donald Trumpnak. Miután az elnök Twitter-bejegyzései miatt nemrég igen komoly csörte alakult ki közte és a platformok között, most egy újabb pofont kapott az Egyesült Államok vezetője.

A Reuters nemrég arról írt, hogy az elnök egyik bejegyzését letiltotta a Twitter. Ezúttal egy 3 perc 45 másodperces videóról van szó, amit még pénteken tett elérhetetlenné a platform szerzői jogsértésre hivatkozva. A videóban a George Floyd megölése miatti tüntetéshullám erőszakos pillanatai voltak láthatóak, amely alatt Trump beszédét hallhatta a néző. A Facebook és az Instagram ennél erőteljesebben lépett fel, ők elkezdték törölni azokat a bejegyzéseket, amelyekben a videó szerepelt.

Donald Trump szerint jogtalanul (illegálisan) törölték a bejegyzését, és cenzúrát kiáltott.

A lépésre Jack Dorsey, a Twitter vezetője úgy reagált, nem volt jogtalan a lépésük, ugyanis az 1998-ban elfogadott amerikai szerzői jogi törvény, a Digital Millennium Copyright Act (DMCA) alapján szerzői jogi követelés érkezett hozzájuk.

Ugyanezt mondta a Facebook szóvivője is a Reuters megkeresésére. A YouTube-on viszont fent maradhatott a videó, mert abban nincs olyan tartalom, ami a szerzői jogokat tekintve aggályos lenne – írja a The Verge.

Az elmúlt hetekben finoman szólva is megromlott a közösségi oldalak és Donald Trump viszonya. Miután a Twitter "hazugság" címkével látta el az elnök egyik május végi bejegyzését, Trump személyes ügyére két napon belül elnöki rendelet kiadásával reagált, amely szerinte képes lesz szabályozni az amerikai közösségi oldalakat.

A Facebook-főnök Mark Zuckerberg azóta pedig belátta, vannak bejegyzések, amiket igen meg kell billogozni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénzt ad a kormány képzésekre - egyeseknek

Pénzt ad a kormány képzésekre - egyeseknek

Gulyás Gergely: Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk

Gulyás Gergely: Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk

Újabb rekordot döntött a fertőzöttek száma Lengyelországban, korlátozások sorát vezetik be

Újabb rekordot döntött a fertőzöttek száma Lengyelországban, korlátozások sorát vezetik be