szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiadta első fenntarthatósági jelentését a Facebook, amiből kiderül, a vállalat minden eddiginél nagyobb arányban használ megújuló energiát a tavalyi év során.

Néhány évvel ezelőtt komoly fogadalmat tett a Facebook: 2020-ra a vállalat 100 százalékosan zöld áramról üzemel majd. A kitűzött cél felé azóta is igen öles léptekkel haladnak: bár eredetileg csak 2018-ra tervezték, hogy 50 százalékra növelik a megújuló energia arányát, 2017-re már az 51 százalékot is elérték, vagyis sokkal gyorsabban haladtak, mint azt korábban remélni lehetett.

©

A Facebook most közétette az első fenntarthatósági jelentését, ami alapján joggal bízhatunk abban, hogy a vállalat lényegében 100 százalékot ér el idén. Ugyanis a szükségleteit 86 százalékát megújuló energiából fedezte a cég.

A Facebook jelenleg 1,3 gigawatt szél- és napenergiát termel, és ebben benne van az a hatalmas napelemfarm is, amit Texasban húztak fel.

A jelentés szerint 2019-ben a 2017-es évhez képest 59 százalékkal csökkentették az üvegházhatású gázok kibocsátását, és 100 ezer tonna szén-dioxiddal kevesebbet juttattak a levegőbe, ami olyan, mintha 22 ezer személyautó tűnt volna el az utakról.

©

A vállalat Menlo Parkban található központja ma már 100 százalékban megújuló energiával működik, a hulladék 90 százalékát pedig hasznosítják.

A cég a jövőben további lépéseket tesz annak érdekében, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyoma. A tervek szerint például Dániában a szerverfarm által generált hőt egy helyi távfűtési cégnek adják, így az évente 100 ezer MWh energiából 2022 közepére mintegy 6900 háztartást tudnak leválasztani a szénenergiáról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mészáros Lőrinc kölcsönadott saját magának egy focistát

Mészáros Lőrinc kölcsönadott saját magának egy focistát

Beperli korábbi vezérigazgatóját a McDonald’s

Beperli korábbi vezérigazgatóját a McDonald’s

Rájöttek a tudósok, hogy csinálhatnak az eldobott maszkokból bioüzemanyagot

Rájöttek a tudósok, hogy csinálhatnak az eldobott maszkokból bioüzemanyagot