szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddig nem úgy fest, hogy a koronavírus 2021-től eltűnik az életünkből. Ugyanerre számít a legnagyobb technológiai seregszemlét, a CES-t szervező Consumer Technology Association (CTA) is, amely ezért inkább az online térbe költözteti a jövő évi Las Vegas-i showt.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Immár biztos, hogy fizikai formában nem lesz 2021-ben CES – így döntött ugyanis a Las Vegas-i technológiai szakkiállítást szervező Consumer Technology Association (CTA). A szervezet néhány órája tudatta döntését az érdeklődőkkel és a kiállítókkal.

A szokásosan az év első hónapjában esedékes showt idén még meg tudták tartani, a koronavírus-járvány ugyanis éppen az ezt követő hónapokban ütött be a világban. Ennek pedig meg is lett a hatása: a CES-t követő technológia rendezvények mindegyike a virtuális térbe költözött. Ugyanezért nem tudott megvalósulni a barcelonai mobilos seregszemle, a Mobile World Congress (MWC) sem.

A CES-t szervező CTA bár folyamatosan szemmel követi az eseményeket, keddi közleményük szerint a kiállítók és az érdeklődők egészsége, valamint biztonsága mindennél fontosabb számukra. Ezért jobbnak látták, ha már el sem kezdik szervezni a showt, legalábbis annak fizikai formáját. Merthogy lesz CES, csak nem úgy, ahogy eddig:

az egész kiállítást online bonyolítják majd le, az elejétől a végéig.

Noha a közleményben erről nem esik szó, sokak szerint a koronavírus jövőre sem tűnik el. Ráadásul egy CES-nagyságú rendezvény esetében, ahova a világ számos pontjáról érkeznek látogatók, nagy a kockázat. A járványügyi szakemberek is folyamatosan azt hangsúlyozzák, hogy a védekezés egyike a távolságtartás – egy ilyen kaliberű eseménynél ez azonban nehezen kivitelezhető.

A CTA azért is közölte jó előre döntését, hogy elegendő időt biztosítson a kiállítóknak, hogy azok felkészülhessenek az előadásaikra. A CES szervezője ideiglenes megoldásban gondolkodik, de ha jól sikerül, bizonyos digitális elemeket a következő, 2022-ben esedékes shown is felhasználhatnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiderült, mi állhat az érdi vendetta hátterében

Kiderült, mi állhat az érdi vendetta hátterében

Teherautóba rohant egy autós Heves megyében, a helyszínen meghalt

Teherautóba rohant egy autós Heves megyében, a helyszínen meghalt

Aranycipő: olasz csatár lett Európa legeredményesebb góllövője

Aranycipő: olasz csatár lett Európa legeredményesebb góllövője