szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hackerek mögött állami támogatás állhat.

Az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi tárgyalásokról szóló titkos dokumentumokat loptak el orosz hackerek Liam Fox volt brit külkereskedelmi miniszter e-mail-fiókjából – írja a Reuters. A hírügynökség két névtelen forrásra hivatkozva azt közölte, hogy Fox fiókjába többször is beléptek a hackerek 2019. július 12. és október 2. között, akkor szerezhették meg az adatokat.

A Reuters forrásai nem nevezték meg, hogy melyik hackercsoport lehet felelős a támadásokért, annyit azonban elárultak, hogy az orosz állam állhat mögöttük.

A britek már korábban is állították, hogy Moszkva beavatkozott a tavalyi brit parlamenti választásokba. Amerikai, kanadai és brit kiberbiztonsági szakemberek más támadásokról is beszámoltak, álláspontjuk szerint az orosz APT29 nevű, Cozy Bearként is ismert hackercsoport olyan szervezetek ellen intézett támadást, amelyek a védőoltás kifejlesztésén ügyködtek. Ezt július közepén határozottan cáfolta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elek István: Vidnyánszky, a politikus

Elek István: Vidnyánszky, a politikus

75 éves a poptörténet legnagyobb dandyje

75 éves a poptörténet legnagyobb dandyje

Kiss Ádám: Építsünk gyárakat a Balatonra!

Kiss Ádám: Építsünk gyárakat a Balatonra!