szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A koronavírus-világjárvány első szakaszában olyan sokan merültek el az Animal Crossing játék világában, hogy önmagában ez elég volt arra, hogy nem várt magasságokba repítse a Nintendót.

A japán vállalat idei második negyedéves eredményei szerint 358 milliárd jen folyt be a kasszába, ami valamivel több, mint duplája a tavalyi év hasonló időszakában mért 172 milliárdnak. Ám a bevételből ezúttal jóval nagyobb arányban maradt haszon: a tavalyi második negyedéves 27 milliárd jen helyett ezúttal 144 milliárd jen maradt meg. Ez 427,7 százalékos profitnövekedést jelent egy év alatt.

A jelentés szerint az Animal Crossing: New Horizons című játékból június végéig 22,4 millió példányt értékesített a vállalat (több mint 10 milliót most április és június között), a másik sikertermék, a Switch konzol pedig már 61,44 millió darabos eladásnál jár. A szoftver és a hardver viszonyáról sokat elárul, hogy a Nintendo szerint a második negyedévben először bekapcsolt új Switch gépek több mint felén már első nap elindították a játékosok az új Animal Crossing-részt.

Az otthonokba zárt élet nem csak az állatokkal teli, relaxálós fantáziavilágban való elmerülésre – és virtuális véleménynyilvánításra – késztette az embereket, hanem a Ring Fit Adventure nevű program próbálgatására is – melyet egy fitness szerepjátékként határoznak meg készítői. A negyedév során 4 millió példányban értékesített programban a felhasználóknak egy fizikai kiegészítő segítségével kell a való életben mozgásgyakorlatokat végrehajtaniuk, így juthatnak előrébb a játékban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Igaz szerelem” – csángó népdalfeldolgozásra forgatott klipet a Subtones

„Igaz szerelem” – csángó népdalfeldolgozásra forgatott klipet a Subtones

Leváltják a Színművészeti kancellárját, katonatiszt kerül a helyére

Leváltják a Színművészeti kancellárját, katonatiszt kerül a helyére

Bizonyítékot találhattak a tudósok arra, hogy folyékony víz van a Mars felszíne alatt

Bizonyítékot találhattak a tudósok arra, hogy folyékony víz van a Mars felszíne alatt