szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Microsoft, a Walmart, a Twitter és az Oracle után ezúttal egy videós alkalmazás tulajdonosai és egy befektetőcég tett le egy komolyabb ajánlatot a TikTok és a ByteDance asztalára. Már ha valóban letették.

Hamarosan eldőlhet, mi lesz a TikTok sorsa az Egyesült Államokban. Az alkalmazást az amerikai kormányzat betilthatja, hacsak nem jön olyan cég, amely megveszi az amerikai részleget.

Jelentkezőből az alkalmazást birtokló ByteDance nevű vállalkozás szerencséjére akad bőven: szóba jött már a Microsoft, a Twitter és az Oracle is, de a Walmart üzletláncot is érdekli a lehetőség. Egyszóval a kínaiak (egyelőre) válogathatnak az ajánlatok között. És most befutott még egy.

A Bloomberg beszámolója szerint a TikTok-rivális Triller, valamint a londoni befektető cég, a Centricus is szívesen megkaparintaná magának a kínai appot. A vásárlást közösen képzelik el, és egy 20 milliárd dolláros ajánlatot tettek le az asztalra. A cikk megjelenése után azonban egy kissé homályos lett a történet.

A TikTok szóvivője szerint ők semmilyen ajánlatot nem kaptak, a rivális appal kapcsolatban pedig kissé lekezelően annyit mondott:

Mi az a Triller?

A Triller erre a The Verge-nek megerősítette, hogy valóban történt ajánlattétel, de nem a TikToknak, hanem közvetlenül a ByteDance-nek. Erre kontrázott rá a kínai cég szóvivője, aki szintén úgy nyilatkozott, hogy nem tudnak semmilyen ajánlattételről. A Centricus egyáltalán nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A tervek szerint egyébként az említett 20 milliárd dollárból 10 milliárd a TikToknak menne, 10 milliárdot pedig a ByteDance kapna.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel teljes lezárás jön Belgiumban

Közel teljes lezárás jön Belgiumban

Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc – csak néhány város, ahol gond van a levegőminőséggel

Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc – csak néhány város, ahol gond van a levegőminőséggel

Felszállt a második szlovák repülő autó

Felszállt a második szlovák repülő autó