szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik közvélemény-kutató cég többek között arra volt kíváncsi, melyik gyártó telefonját használják legszívesebben az amerikai tizenévesek. Az eredmény meggyőzően egyértelmű.

Soha nem volt kétséges az Apple és iPhone-jai népszerűsége az Egyesült Államokban, és egy újabb felmérés csak megerősítette ezt. A Piper Sandler az USA 48 államát átfogóan 9800 tinédzser (átlagéletkoruk 15,8 év) bevonásával készített felmérést többféle témára kihegyezve. Az okostelefonok is szóba kerültek, és mint az eredményből kiderült, az Apple-telefon új rekordokat ért el ennél a korosztálynál.

Kiderült, hogy a megkérdezett tizenévesek nagy többségének, 86 százalékuknak iPhone-ja van, és 89 százalékuk nyilatkozta azt, hogy a következő okostelefonja mindenképpen Apple-márkájú lesz. Mindkét érték mindenkori felmérési csúcs, hangsúlyozza a Piper Sandler, hozzátéve, hogy amennyiben ugyanez a tendencia fennmarad, akkor a következő 12 hónapban akár a 90 százalékot is elérheti azok aránya, akik iPhone-t vásárolnának maguknak.

©

A szóban forgó generáció, amely évente hozzávetőlegesen 830 milliárd dollárral járul hozzá az amerikai kiskereskedelmi értékesítéshez, egy mindenképpen befolyásos fogyasztói csoportot képvisel – állítja Erinn Murphy, a Piper Sandler vezető kutatóelemzője, hozzátéve, hogy a pénztárca mérete és tartalmának felosztása bíztató lehet a kategória számára, és persze igencsak jó hír az Apple-nek.

[A múlt héten bejelentett új iPhone-ok képességeiről itt olvashat, a készülékek magyarországi árait pedig itt találja.]

Néhány további érdekes adat a felmérésből. A napi videózás 34 százaléka a Netflixet illeti, ezután a YouTube következik. A tizenéves lányok 84 százaléka az influenszerekre támaszkodik, ha kozmetikai márkát választ. Az amerikai tinik első számú online vásárlási forrása továbbra is az Amazon. A tinédzserek heti 12 órát töltenek a közösségi médiában. A TikTok a második legnépszerűbb közösségi médiaplatform, megelőzve az Instagramot, de lemaradva a Snapchat mögött.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rab Árpád jövőkutató: az 5G nélkül az emberiség elfelejtheti a jólétet

Rab Árpád jövőkutató: az 5G nélkül az emberiség elfelejtheti a jólétet

Újabb haladékot kapott a TikTok, még nem tiltják be Amerikában

Újabb haladékot kapott a TikTok, még nem tiltják be Amerikában

Duma Aktuál: A kormány a vétóval olyan, mint a kellemetlen szomszéd a lakógyűlésen

Duma Aktuál: A kormány a vétóval olyan, mint a kellemetlen szomszéd a lakógyűlésen