szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokan tettek virtuális túrákat az elmúlt öt évben a Google Expeditions termékével. A keresőóriás azonban úgy döntött, jövő nyáron elküldi utolsó útjára ezt a termékét.

A Google Expeditions egy remek oktatási eszköz, amellyel a virtuális valóságban lehet különféle utazásokat tenni és a kiterjesztett valóságban (AR) objektumokat felfedezni. Egy ambiciózus oktatási kezdeményezésről van szó, ami kihasználta a Google Cardboard nevű virtuálisvalóság-platformot. A Google Expeditions lehetővé tette a tanárok számára, hogy 360 fokos túrán keresztül virtuális kirándulásokra vigyék a tanulókat.

©

Az Expeditions alkalmazást azonban már nem sokáig lehet élvezni, a keresőóriás ugyanis úgy döntött, hogy jövő június 30-án leállítja ezt a terméket. De úgy is mondhatjuk, hogy saját temetőjébe küldi – ezt a virtuális temetőt még tavaly Halloweenkor készítette el.

Ez a lépés azért nem annyira meglepő, ugyanis a vállalat tavaly már megszüntette a Cardboard VR platformot, de a fejlesztők azért továbbra is használhatták. A Google pedig egyre jobban elmozdult a dedikált eszközös megoldások helyett az okostelefonos AR-élmények felé.

Azért nem kell teljesen elbúcsúznunk a korábbiakról: a Google az Expeditions már elkészült VR-túráit a Google Arts & Culture webhelyre teszi át, így a felfedezők a jövőben is ingyenesen használhatják ezeket. És azért ezt jó hallani, ugyanis az Expeditions csapata az elmúlt öt évben több mint 800 szuperhű VR és AR élményt hozott létre, a Da Vinci-alkotásoktól kezdve a víz alatti világokon át egészen a dinoszauruszos tematikáig. Mindenesetre addig azért még van több mint fél év, így akit érdekel az alkalmazás (no meg van hozzá Cardboard alapú headsetje), az gyorsan töltse le a Google Play áruházból.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyál polgármestere úgy döntött, hogy milliókkal jutalmazza magát

Gyál polgármestere úgy döntött, hogy milliókkal jutalmazza magát

Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak

Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak

Philippe Legrain: Mi lesz a populizmussal Trump veresége után?

Philippe Legrain: Mi lesz a populizmussal Trump veresége után?