szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hanghívások mellett GPS-es követést és kamerafunkciókat is kínál a mobil nélkül, önállóan is használható Xplora okosóra. Kifejezetten gyerekeknek szánják.

Az órát kínálatába felvevő Telekom szerint az Xplora X5 Play eSIM névre hallgató készülék egyesíti az okosórák, a mobiltelefonok, a navigációs eszközök és a fitneszkarkötők legfontosabb tulajdonságait. A készülék beágyazott SIM-kártyája (eSIM) révén képes arra, hogy csatlakozzon a mobilhálózathoz, így hívások indítására és fogadására, hangüzenetek, képek, videók küldésére is alkalmas. Ám csak korlátozott körben, a szülő által előre beállított számokra, illetve számokról – hangsúlyozza a Telekom, amely szerint az óra alkalmas annak megvalósítására, hogy a szülők jogos biztonságigénye ne korlátozza túlságosan a gyerekeket.

A szülők saját okostelefonjukra telepített alkalmazásban – cellainformációk, a közelben lévő wifi-hálózatok és műholdjelek segítségével – folyamatosan nyomon tudják követni, hogy merre jár a gyermekük. Az alkalmazásban lehetőség van biztonsági zónák beállítására: ha az órát viselő gyerek be- vagy kilép a zónahatáron, a készülék automatikusan üzenetet küld a szülő telefonjára. Az azonnali segítség funkció a váratlan szituációk megoldását és a vészhelyzetek elhárítását is lehetővé teszi: az SOS-gomb megnyomásával két, előre megadott telefonszámot hív fel.

A lépésszámlálóval és az értesítések fogadását letiltó iskola móddal is rendelkező, por- és vízálló óra üzemidejét a Telekom másfél naposra becsüli.

Az operátor a készülék mellé egy dedikált, Gyerekóra nevű díjcsomagot is bevezetett.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóta W.: Igazságot Orbán Gáspárnak!

Tóta W.: Igazságot Orbán Gáspárnak!

Őrizetbe vették a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

Őrizetbe vették a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

Online órája közben hunyt el egy Bács-Kiskun megyei iskola tanára

Online órája közben hunyt el egy Bács-Kiskun megyei iskola tanára